Ajax maakt het spannend, maar wint dankzij…

Ajax heeft zaterdag een overwinning behaald in de Azerion Women’s Eredivisie. De Amsterdammers leken comfortabel te winnen van PEC Zwolle, maar in de slotfase werd het spannend: 3-2.

De ploeg van coach Suzanne Bakker domineerde de eerste helft. De welverdiende 1-0 viel in de twintigste minuut. Romée Leuchter opende de score. Drie minuten later kreeg de spits opnieuw gelijk. Leuchter draaide zich goed om en zette het tweede doelpunt van Ajax op het scorebord.

PEC Zwolle kon geen grote kansen creëren. Direct na de pauze was de stand 3-0. Leuchter voltooide zijn hattrick. De wedstrijd leek gespeeld, maar de blauwvingers gaven niet op. Invaller Sterre Kroezen zag Regina van Eijk voor haar doel en maakte er 3-1 van.

Een kleine tien minuten later kreeg Kroezen een ramp te verduren. De aanvaller liep een ernstige blessure op en verliet huilend het veld. Een minuut later was de stand 3-2. Sherida Spitse schoot de bal in eigen doel. PEC Zwolle had daarna nog hoop op een resultaat, maar uiteindelijk bleef de gelijkspel uit.

Scoreverloop:
20′ 1-0
Romee Leuchter
23′ 2-0 Romee Leuchter
48′ 3-0 Romee Leuchter
78′ 3-1 Sterre Kroezen
90′ 3-2 Sherida Spitse (red.)

Ajax-opstelling: Van Eijk, Keijzer, Spitse, De Sanders, De Klonia (46′ Verhoeve), Noordam (46′ Sabajo), Van Gool (76′ Noordman), Yohannes, Grant (60′ Keukelaar), Leuchter (76′ Tolhoek), Jansen

Opstelling PEC Zwolle: Tijink, Dijsselhof, Rutgers, Pruim, Weiman, Kemper, Te Wierik (60′ Van Vugt), Hilhorst (70′ Zuidberg, 86′ Walk), Buikema, Zuidberg (70′ Udink), Van Egmond