4e klasse D: goede resultaten van de Delftse teams, Maasdijk staat op de tweede plaats

SEP versloeg Quintus in Kwintsheul en DHL behaalde ook op buitenlandse bodem een ​​mooie overwinning. Vredenburch stikte van de bezoekers uit Delft. Maasdijk was duidelijk beter in de regioderby tegen VDL.

Tekst: Roland van der Linden | Foto’s: Sabine van Oosten

Vijfde – SEP

De wedstrijd op Westland was eerder spannend dan goed. De thuisploeg was aan het begin van de wedstrijd superieur en maakte er 1-0 van na een strafschop van Tim van der Meer. Daarna begon SEP beter aan de wedstrijd en kwam tien minuten voor rust op 1-1. Didier van Geenen profiteerde van de strafschop.

Na de pauze domineerde SEP, maar Dylan van Brabander Quintus maakte er bij het wegbreken de 2-1 van. De SEP kreeg opnieuw een penalty na een ongelukkige handsbal. Van Geenen scoorde opnieuw het doelpunt: 2-2. De ploeg van coach Marcel de Letter ging in de aanval en kreeg in de blessuretijd hun beloning. Sterke invaller Dennis Heijmenberg zette pinch-hitter Michael Stalman alleen voor de doelman: 2-3.

Vredenburch-DHL

Op de eigen helft kende Vredenburch een prima start tegen de bezoekers. DHL kreeg drie kansen, maar kon deze niet benutten. Johnny Vergeer opende na enig voorbereidend werk van Erwin Kruit de score voor de Rijswijkers: 1-0. Rico Deekman schoof vervolgens een bal van Kevin van Leeuwe in het doel en de stand was 2-0. DHL kon er voor rust nog 2-1 van maken na enkele gemiste kansen. Koen Vermeulen was namens DHL precies. DHL pakte in de tweede helft de welverdiende overwinning. Ivo Hendriks en Ardehl Karijowidjodjo bezorgden de bezoekers een 3-2 overwinning.

VDL-Maasdijk

Maasdijk steeg naar de tweede plaats dankzij een duidelijke 0-4 overwinning op concurrent en regiopartner VDL. Maasdijk domineerde vanaf het begin en stond na veertien minuten spelen op 0-1. Scott van der Graaf kopte een voorzet van Nikki Krouwer binnen. Een kwartier later maakte Roy Bruinen er 0-2 van. Pas in de tweede helft kon Maasdijk de overwinning veiligstellen. Scott van der Graaf en Robin van der Ende verhoogden de stand naar 0-4.