Het debuut van Delftse doelman Dani van den Heuvel bij Jong Oranje duurt de helft

De Delftse doelman Dani van den Heuvel (foto, links staand), 20, maakte donderdagmiddag zijn debuut voor het team van Jong Oranje in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong Noorwegen. Na een vroeg doelpunt van de Noren in de tweede minuut kende Van de Heuvel een vrij rustig rustmoment van de eerste helft, waarin hij weinig hoefde te handelen.

Tekst: Peter Petit

Bondscoach Michael Reiziger van het Nederlands juniorenteam verving de oud-doelman in de jeugdopleiding van ADO Den Haag door Robin Roefs van NEC Nijmegen. Van den Heuvel, die sinds 2020 in de jeugdopleiding van Leeds United speelt, was in 2022 betrokken bij een ernstig auto-ongeluk rond een oefenterrein van Jong Oranje, waarbij hij op twee plaatsen zijn nek brak en zelfs voor zijn leven vreesde. De 15-voudig Oranje-jeugdinternational herstelde echter op wonderbaarlijke wijze van ernstige blessures, was na een half jaar weer fit en werd in september 2023 opgeroepen voor het nationale team van Jong Oranje, met wie hij donderdag in Nijmegen op training debuteerde. Wedstrijd verloren door Jong Oranje (1-2) tegen de Noren.

Maandag

Voor de ploeg van Reiziger staat maandag de uitwedstrijd tegen Moldavië op het programma. Jong Oranje staat bovenaan in groep C van het klassement, met acht punten voorsprong op hun grootste rivaal Georgië. Naast Roefs krijgt Van den Heuvel ook concurrentie van Roda JC-doelman Calvin Raatsie om een ​​plekje onder de lat.

(Foto: Oranje afbeeldingen)