FC Twente wordt niet beloond tegen PSV

Sport

In de wedstrijd van zondagmiddag schudde FC Twente het nog ongeslagen PSV flink door elkaar, maar uiteindelijk keerden de Tukkers met lege handen terug uit Eindhoven. Een doelpunt van Ricardo Pepi in de zevende minuut van de verlenging was doorslaggevend, waardoor het 1-0 werd voor PSV.

Enschede – Robin Pröpper reageerde direct na de wedstrijd met groot respect op de scheidsrechters, terwijl de aanvoerder van FC Twente alle reden had om kritiek te leveren. Kort na rust keurde scheidsrechter Joey Kooij om onbegrijpelijke redenen een zuiver doelpunt van Myron Boadu af na een hoekschop van Michel Vlap. Boadu kopte onberispelijk en hinderde doelman Walter Benítez niet. Een terecht doelpunt, vinden alle kenners, maar niet bij Kooij en de var. “Het was een doelpunt”, zei Pröpper en liet het daarbij. “Wij speelden een heel goede wedstrijd. Zij hebben de hele wedstrijd gevochten en wij hebben kansen gehad. We hebben er alles aan gedaan om te winnen. Als je diep gaat, krijg je de ruimtes en de mogelijkheden. De kans voor Mitchell zegt genoeg.”
‘Mitchel’ is Mitchell van Bergen, die als invaller bij aanvang van de verlenging na een pass van Ricky van Wolfswinkel richting Benitez rende, maar in botsing kwam met de doelman. Eerder misten Vlap, invaller Sem Steijn en Daan Rots scoringskansen. Lars Unnerstall onderscheidde zich met zijn weergaloze reddingen op pogingen van Jerdy Schouten en Luuk de Jong. In de eerste helft hadden beide doelmannen weinig te doen. Twente, met Boadu in de basis, dreigde, maar was niet beslissend genoeg. De Jong raakte de paal na een actie van Hirving Lozano en Guus Til rondde een voorzet van Joey Veerman af.
De beslissing viel uiteindelijk in de 97e minuut, nadat Van Wolfswinkel de bal verloor in het gebied van PSV en een lange bal richting De Jong. Max Bruns, die verder erg goed speelde, verslikte zich en kort daarna kon Pepi de 1-0 scoren. Twente zag AZ (4-0-zege in Volendam) dichter bij vier punten komen. Juist. “We hadden onszelf moeten belonen. Maar we moeten vooruit.”

FC Twente blijft de derde plaats in de Premier League bezetten, waardoor het toegang krijgt tot de voorfase van de Champions League. Na 26 wedstrijden heeft Twente 53 punten. PSV is koploper met 72 punten uit 26 wedstrijden. Feyenoord, dat gelukkig met 2-3 won in Heerenveen, staat tweede met 62 punten uit 26 wedstrijden. AZ staat vierde met 49 punten en Ajax (2-2 tegen Sparta) staat vijfde met 41 punten. Heracles, veertiende in het klassement met 26 punten, versloeg Go Ahead met 2-0 en nam afstand van Excelsior en RKC.