Zondagvoetbal: Voorschoten’97 verliest van TOG, Stiervrouwen winnen eindelijk

In Amsterdam bood Voorschoten’97 goed weerstand tegen TOG, maar stond in blessuretijd toch gelijk voor de overwinning. Bij de dames verloor RKDEO zwaar in Zwanenburg. Taurus verliet het veld met de eerste triple van het seizoen.

Tekst: Roland van der Linden

4e klasse C (zo)

TOG – Voorschoten’97

Voorschoten’97 begon de wedstrijd met een 1-4-4-2-formatie en liet de wedstrijd over aan TOG. De thuisploeg had moeite met Voorschoten’97, dat goed speelde in de organisatie. Toch kon TOG op een 1-0-voorsprong komen, nadat de spits de bal uit de hand van doelman Jeroen Vlak kon trappen. Na de thee schakelde coach Denis Luhulima (foto) van Voorschoten’97 na tien minuten over naar 1-3-5-2 en maakte het de Amsterdammers opnieuw lastig. Rob van de Berg maakte er in de zestigste minuut 1-1 van, maar vier minuten later werd het dankzij een individuele actie van TOG 2-1. Voorschoten’97 voetbalde vervolgens onder druk en wist met de sterke Ferenc Merczel steeds door de verdediging te breken. Bryan Hilders maakte er 2-2 van na een voorzet van Jordy van de Wijngaarden. Al in de blessuretijd trof een hoekschop van TOG het doel en werd de eindstand 3-2.

Dames 3e klasse B

Zwanenburg VR – RKDEO VR

In de uitwedstrijd in Zwanenburg konden de vrouwen van de RKDEO uit Nootdorp de vuisten niet maken. coach team Ton Reijntjes (foto) moest genoegen nemen met een 3-0 nederlaag.

Stier VR – Kampong VR

Taurus scoorde dit seizoen voor het eerst punten op het sportpark van de TU Delft. Het werd meteen een grote overwinning. Utrecht Kampong leed een ruime 4-0 nederlaag. Ondanks de overwinning blijft Taurus laatste en heeft zes punten achterstand op Kampong.