Waterpolospelers van De Reest vullen Piranha uit Enschede helemaal

De waterpoloërs van De Reest maakten zaterdagmiddag korte metten met promovendus Piranha uit Enschede. Uiteindelijk werd het in Bad Hesselingen 14-5.

Omdat de heren- en damesteams van De Reest ook thuis speelden, was het op de tribunes van Meppeler Bad erg druk en heerste de sfeer.

Verdienstelijk

Studententeam Piranha doet het goed in de derde klasse. Hij staat bekend om zijn snelle zwemmers en heeft dit seizoen al veel tegenstanders voor de gek gehouden. Het motto van De Reest-coach Jeroen Flederus was dat zijn ploeg er geen zwemwedstrijd van moest maken, maar veel rust moest creëren in de eigen aanvallen.

Met deze woorden vers in het geheugen begon De Reest sterk. De thuisploeg kon de centrale aanvallers eenvoudig plaatsen en Job Voogt scoorde en bracht de stand op 1-0. De Piranha kwam dichtbij (1-1), maar toen Walter van Dongen profiteerde van een man-mansituatie scoorde Voogt zijn tweede doelpunt, redde doelman Sander van Dongen een penalty en scoorde ook Richard Kamphuis, vier minuten later was het al 4 – 1. Piranha profiteerde van een overschotsituatie en de eerste helft eindigde op 4-2.

In de tweede helft bleef De Reest hetzelfde doen. De verdediging liet nauwelijks iets zien en doelman Van Dongen bleek herhaaldelijk een hinderpaal. De aanvallen van De Reest verliepen redelijk, alleen liet de eindpass soms wat te wensen over. Bart Crouse maakte er echter met een sterke zwemactie 5-2 van. Piranha kwam via opnieuw een man-man-situatie op 5-3, waarna Geert Talsma en Richard Kamphuis tekenden voor respectievelijk 6-3 en 7-3 (tevens de ruststand).

in focus

Ook in de derde periode bleef De Reest gefocust. Topscorer Joshua de Vries, die in het vorige duel met Piranha maar liefst negen doelpunten scoorde, maakte er met een sterke spitsactie en een sterk schot 8-3 van. En ook de 9-3 kwam uit de hand van De Vries, na een voorzet van Bart Crouse (via een tegenaanval). In Piranha leek de energie al door de ploeg geabsorbeerd te zijn, want goede aanvallen waren er nauwelijks. De Reest behield de controle en Job Voogt scoorde 10-3. Na een uitsluiting bij de Meppelers maakten de Twentse studenten er 10-4 van.

Met nog een voorsprong van zes doelpunten en nog zeven minuten in de slotperiode was het voor De Reest zaak om de wedstrijd gecontroleerd af te werken. Opnieuw was het De Vries die scoorde, en toen ook Voogt, Zeegers en Talsma doelpunt vonden, was er niets meer over van de snelle Enschedeërs (14-4). In de slotseconden kwam Piraña in een overschotsituatie terecht en wist de stand te ‘promoveren’ naar 14-5.

Erg tevreden

Coach Flederus was na afloop erg tevreden: “We domineerden vanaf het begin en haalden meteen de angel uit het spel van Piranha. We moeten onze passing naar de centrale aanvaller verbeteren en vandaag stonden we behoorlijk op de laatste positie, maar afgezien daarvan ben ik zeer tevreden. “Piranha worstelde een beetje, maar vanavond heeft hij ons geen moment in gevaar gebracht.”