Telstar/Schoonerbeek 1 verliest van Luno

LINSCHOTEN – De ploeg heeft haar ongeslagen status verloren.

De Hoevelakers reisden met goede bedoelingen naar Linschoten. Het doel om de competitie uit te rijden zonder puntenverlies was nog niet bereikt. Daarvoor moest Luno nog genoegen nemen in de slotronde van dit indoorseizoen.

Telstar begon redelijk goed aan de wedstrijd. Na een zachte 0-2 werd de stand na een kwartier spelen teruggebracht naar 2-6. Dit bleek tevens de enige fase van Telstar waarin hij de mand goed wist te vinden. Door deze score moest de coach van Luno een time-out afkondigen, en dit had resultaat. Het volgende kwartier kon Telstar geen doelpunt meer scoren. Luno scoorde in dat kwartier vijf doelpunten en kon met een 7-6 voorsprong de rust ingaan.

Na rust wist Telstar al snel de gelijkmaker te scoren. Dit werd echter gevolgd door 2 doelpunten van Luno, waardoor de thuisploeg een eerste verschil van 2 in hun voordeel kon creëren. Het ontbrak Telstar aan aanvallende energie, waardoor er weinig goed uitgespeelde kansen ontstonden. Luno bleef doelpunten maken en Telstar had moeite met doelpunten maken. Desondanks wist Telstar de stand weer in evenwicht te brengen, 10-10. Dat was tevens het laatste gelijkspel, Luno startte en ging van 14-10 naar 17-11 waarna de wedstrijd praktisch voorbij was. Telstar wist zich te herstellen, maar kwam niet verder dan een 17-14 nederlaag.

Er kwam een ​​einde aan een reeks van 16 competitiewedstrijdoverwinningen (ook op het veld). Voor het nieuwe veldseizoen zal Telstar er weer zijn. Voor het eerst sinds lange tijd zal hij uitkomen in de Overgangsklasse.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen?