PEC verliest van Fortuna • PEC.nu

Soms gaat het goed en de week daarop gaat het mis, nou ja, aan het einde van het seizoen wordt alles afgelast.‘, zei rasopportunist Ron Jans na een PEC-wedstrijd jaren geleden. Zoals iedereen weet heeft Ron meestal gelijk; Ik heb hier vaak over nagedacht of het gehoord van ‘analisten’ in driedelige pakken. Vaak probeerde ik de fouten van het scheidsrechteren te vergeten. Maar dit seizoen is alles anders. We zijn Volendam van de vorige wedstrijd niet vergeten, anders zijn we weer genaaid. Is het niet een doelpunt in de 98e minuut terwijl de blessuretijd eigenlijk 5 minuten bedroeg, of een 100% doelpunt, wat de winnende goal had moeten zijn, dat wordt afgekeurd? Het is dus 100% jammer dat ze ons iets afnemen. Ik zou waarschijnlijk een hele lijst met momenten uit dit seizoen kunnen opsommen, ware het niet dat ik dit soort momenten vaak zo snel mogelijk probeer te vergeten. Maar de recente fouten en het gebrek aan verantwoordelijkheid ervoor zijn vandaag de dag de druppel die de emmer doet overlopen. en PEC, Het overkomt je, ik begrijp het volkomen en uiteraard helpt een goede relatie met de KNVB als profclub daarbij. Maar er is een grens, je bent het eerst aan jezelf en dan aan je volgers verplicht om hiertegen actie te ondernemen. Je bent aan het overleven, als je van je spelers verwacht dat ze concurreren en alles geven aan de fans, dan moet je als club ook vechten voor je punten op dit gebied, voor je overleving. Een stuk stront dat niet durft te reageren voor de camera bijvoorbeeld. Wie wil zijn fout niet toegeven? Als club moet je dus veel meer doen dan wat cynische berichten op sociale media.

Het is alweer 6 wedstrijden geleden dat PEC wist te winnen. Ondertussen werden er wedstrijden gespeeld tegen Almere City, Volendam en Fortuna, waar nog maar 1 punt overbleef. Vorige week had Bram kritiek op de coach, maar vandaag was hij blij met Jhonny na de zuurverdiende nederlaag. De meeste volgers zijn minder variabel in hun meningen. De dalende lijn is zichtbaar en die lijn was niet zo hoog. Zijn de tot nu toe behaalde punten te danken aan het tactische vernuft van Johnny Jansen of zijn ze vooral te danken aan de impulsen van Namli?

Vandaag was er niet veel beweging tijdens de eerste 20 minuten van de wedstrijd. Bij Fortuna lag het tempo iets hoger maar grote kansen bleven uit, bij PEC leken de lijnen totaal niet begrepen; Het team bewoog zich als los zand. Als er druk werd uitgeoefend, bewoog alleen de frontlinie, terwijl het middenveld en de achterlijn te langzaam bewogen. Tijdens de overgang waren het opnieuw het middenveld en de aanvalslinie die te langzaam op elkaar aansloten. Uiteindelijk was het Fortuna dat bloed rook, meer druk zette en grote kansen creëerde. Eerst was het in de 25e minuut Kaj Sierhuis die zijn schot vanaf de doellijn van richting zag veranderen door Anselmo MacNulty, een minuut later gevolgd door een voorzet van Mitchell Dijks die Sierhuis binnenkopte. Na deze openingstreffer creëerde Fortuna enkele belangrijke kansen, maar slaagde er niet in een grotere voorsprong op te bouwen.

Johnny Jansen kwam tijdens de rust in het veld en maakte twee wissels, maar er werd niet meer omgekeken. In de 56e minuut werd PEC een duidelijke strafschop ontzegd, waarna Lonwijk kort daarna de 2-0 voor Fortuna maakte. Het derde doelpunt viel, 3-0 van Da Cruz. Namens PEC maakte Thy er vervolgens 3-1 van.

Vanaf nu speelt PEC in de finale, Waalwijk komt dichterbij en PEC moet nog tegen hen spelen. Was het Namli of Johnny? Dit is op dit moment in dit seizoen niet echt een probleem. We hopen dat Namli snel terugkeert. Deze man is een van de best verdienende spelers in PEC en als hij de club kan redden, zal hij elke cent waard zijn. Nog 2 maanden de boel bij elkaar houden en dan hopelijk vroeg op vakantie gaan en dan reflecteren.