Fortuna zet haar winning streak voort met een overtuigende overwinning op PEC Zwolle

Zaterdagavond was Fortuna met 3-1 te sterk tegen PEC Zwolle. Gezien de odds ratio had het resultaat duidelijk hoger kunnen uitvallen. Met tien punten uit de laatste vier wedstrijden is het genieten voor Fortuna-fans.

Ruim 11.000 fans waren getuige van een voorzichtige start van beide teams. De eerste echte kans voor de thuisclub kwam na bijna een halfuur spelen. Íñigo Córdoba, die zoals altijd met tomeloze inzet op de linkerflank speelde, bediende Kaj Sierhuis. De spits speelde tegen Justin Lonwijk, maar in kansrijke positie trapte hij halverwege door en miste daarmee de kans. In het laatste kwartier van de eerste helft versnelde Fortuna het duel. Sierhuis zag de bal twee keer van de lijn worden geveegd door verdediger Anselmo MacNulty en doelman Jasper Schendelaar redde bij een derde poging. Het meer dan verdiende voordeel in die fase voor Fortuna kwam acht minuten voor rust. Córdoba gaf de bal door aan Mitchell Dijks, die was opgeschoven, en zijn pass bereikte Sierhuis. De spits kopte feilloos in de rechterbenedenhoek: 1-0. Zijn zesde doelpunt in de vierde wedstrijd op rij. Vlak voor rust was de ijzersterke Oguzhan Özyakup dicht bij een doelpunt. Na een voorzet van Sierhuis wist de middenvelder met goede snijbewegingen twee rivalen weg te werken, maar zijn schot ging net over het doel. Een supporter van de gasten verwoordde het treffend bij de rust: “Het goede nieuws voor ons is dat we slechts met 1-0 verliezen.” Een terechte conclusie.

Zwolse coach Johnny Jansen probeerde met twee wissels in de rust een andere draai aan de wedstrijd te geven. Het was echter Fortuna dat na bijna een uur spelen opnieuw scoorde. Na een hoekschop van Özyakup reageerde Lonwijk aandachtiger dan zijn directe rivaal en schoot de bal hard en zuiver in het doel: 2-0 Vlak voor dit doelpunt hielden de Fortuna-fans even de adem in toen de VAR een situatie in het doel constateerde. het strafschopgebied van Fortuna. Een bal in de hand van Dijks werd echter uiteindelijk niet bestraft. Na het tweede doelpunt begon Fortuna nog vrijer te spelen en werden er prachtige aanvallende acties genoteerd. De beste aanval van de avond, waarbij Sierhuis Özyakup met een achterhak losliet, eindigde niet in een doelpunt. Kort voor tijd kreeg Sierhuis zijn welverdiende wissel. Terwijl de spits op de volle tribune nog zijn ereronde aflegde, scoorde zijn invaller Alessio da Cruz het derde doelpunt van de middag. De aanvaller werd op rechts aangespeeld door Ivo Pinto, met een krachtig schot in de hoek verraste de aanvaller doelman Schendelaar. Een minuut later kon Zwolle zich herpakken, Lennart Thy scoorde een fraai doelpunt: 3-1.

Later vierden de Fortuna-fans de overwinning met spelers en technische staf. De zevende thuiszege van het seizoen en vooral het spelniveau zorgen voor blije gezichten bij de fans.

Fortuin Sittard: Verrips, Pinto, Guth, Siovas, Dijks, Özyakup (82′ Rosier), Oratmangoen, (82′ Peterson), Duarte, Lonwijk (82′ Halilovic), Sierhuis (89′ Da Cruz), Córdoba (87′ Voet)