Fortuna Sittard kijkt op na overwinning op PEC Zwolle

De wedstrijd tussen de nummers 10 en 13 van de Eredivisie kende een zwakke beginfase, maar na een half uur kregen de Amsterdammers de ene na de andere kans. Kaj Sierhuis werd in één minuut twee keer verhinderd de score te openen door verdediger Anselmo Mac Nulty. In de 37e minuut was de stand 1-0, uiteraard dankzij Sierhuis, die een voorzet van Mitchell Dijks binnenkopte. Het was zijn zesde doelpunt in de laatste vier wedstrijden.

PEC-coach Johnny Jansen kwam tijdens de rust tussenbeide en bracht Kaj de Rooij en Eliano Reijnders in. De Zwolse ploeg wilde een strafschop nadat de bal de arm van Dijks raakte. Nadat de wedstrijd werd gestaakt door een hoekschop voor de gastheren, oordeelde de VAR dat er geen sprake was van gemeen spel. Nog frustrerender voor PEC was dat het uit die hoekschop 2-0 werd. Justin Lonwijk rondde een hoekschop van Oguzhan Özyakup af. In de verlenging maakte invaller Alessio Da Cruz er 3-0 van, kort daarna gevolgd door de 3-1 van Lennart Thy.

Zwolle scoorde slechts 2 punten in de laatste zes wedstrijden.