PEC Zwolle verliest in Sittard

PEC Zwolle verloor zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Foruna Sittard met 3-1. Er viel weinig te discussiëren over de uitslag op basis van spel. PEC Zwolle werd echter voor de tweede week op rij en voor de zoveelste keer dit seizoen benadeeld door op een cruciaal moment te arbitreren.

vader van fortuin

Fortuna Sittard had in het eerste kwart van de wedstrijd veelvuldig balbezit. Dit zorgde voor dominantie van het veld, maar doelman Jasper Schendelaar hoefde niet in te grijpen. Mannen vochten echter harde duels voor hem. Zo bezorgde Sam Kersten Kaj Sierhuis een stevig maar eerlijk gevecht en ook Anouar El Azzouzi schuwde het duel niet, wat hem een ​​gele kaart opleverde. Pas na een half uur zette PEC Zwolle doelman Verrips aan het werk. Ody Velanas probeerde het met een vrije trap, maar kon de vasthoudende doelman niet verrassen.

Daarna was het de beurt aan Fortuna, dat leek te scoren na een verkeerde aanname van Bram van Polen, maar Anselmo García Mac Nulty hield de bal tot twee keer toe van de lijn. Jasper Schendelaar stopte doelpunten van Kaj Sierhuis en vervolgens Mitchell Dijks, maar kon een minuut later niet voorkomen dat Sierhuis scoorde: 1-0. Het restant van de eerste helft bleef Fortuna domineren en mocht PEC Zwolle niet klagen want de stand bleef op 1-0 staan.

scheidsrechter fout

Johnny Jansen kwam aan het begin van de tweede helft tussenbeide met een dubbele wissel. Kaj de Rooij verving Filip Krastev en Eliano Reijnders nam het stokje over van Silvester van der Water. Zwolle begon sterk en had na een kwartier spelen een strafschop moeten krijgen na een handsbal van Dijks. Hij ontsnapte volledig aan het toch al verschrikkelijke fluitsignaal van Marc Nagtegaal, maar het was ondenkbaar dat de VAR niet zou ingrijpen, zoals vorige week tegen FC Volendam. Terwijl iedereen in het stadion zag dat de bal de hand van Dijks raakte – en de verdediger dit ook op het veld aan Van Polen kenbaar maakte – kon de VAR, zoals later te lezen was, niet met zekerheid zeggen dat de bal de hand raakte. . Dijks roerde zich. Als extraatje scoorde Fortuna via Justin Lonwijk meteen de 2-0. PEC Zwolle kon die klap niet meer verwerken. De doelpunten in blessuretijd van Da Cruz en Lennart Thy (uit de terugwedstrijd) waren niets meer dan doelpunten voor de statistieken.

Komend weekend ligt de Eredivisie lam. PEC Zwolle ontvangt op zondag 31 maart Ajax. De start van de wedstrijd vindt plaats om 12.15 uur in het MAC3PARK stadion.

Fortuna Sittard – PEC Zwolle: 3-1 (1-0)

Openbaar: 11.017

Scheidsrechter: Spotvogel

Gele kaarten: Orat Mangoen (Fortuna Sittard), El Azzouzi, Boer in Van Polen (PEC Zwolle)

Opstelling Fortuna Sittard: Verrips, Duarte, Córdoba, Sierhuis, Pinto, Guth, Ozyakup, Lonwijk, Siovas en Oratmangoen.

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Van Polen, Kersten, El Azzouzi, Van der Water (46′ Reijnders), Thy, Van den Berg, Lam, García Mac Nulty, Velanas en Krastev (46′ De Rooij).