HV Toernooi – ​​O23 Cup: RKDEO en Quick gaan overtuigend door naar de volgende ronde

Op het voetbaltoernooi Haaglanden om de O23 Beker plaatsten de O23 teams van RKDEO en Quick zich overtuigend voor de volgende ronde. RKDEO schakelde Scheveningen uit en Quick was te sterk voor FC ‘s-Gravenzande.

Tekst: Ton Beije | Foto’s: Sander de Nederlander

RKDEO U23 – Scheveningen U23

RKDEO begon goed, Jesper Zaalberg maakte er in de vierde minuut 1-0 van. Hij kopte de bal naar de eerste paal na een vrije trap van Ruchir Gobind. Ook het tweede doelpunt van Nootdorp liet niet lang op zich wachten. In de twaalfde minuut wist Gobind bij de eerste paal wel raad met een voorzet van Tim van Elk en scoorde 2-0.

Halverwege de eerste helft kreeg Scheveningen O23 de kans op een counter, maar de bezoekers hadden pech toen het schot van Gabriël Martina via de buitenkant van de paal belandde. Het volgende doelpunt viel vijf minuten later. Met een vrije trap op de vleugel vlakbij de RKDEO-verdediging wist Sven Tuijt de bal in het Nootdorp-doel te trappen: 2-1. Met die uitslag gingen beide ploegen de rust in.

Bijna halverwege het tweede bedrijf bracht RKDEO O23 het verschil terug naar twee doelpunten. Jesper Zaalberg pakte de bal in de hoek van het strafschopgebied, kwam binnen en schoot laag: 3-1. Een kwartier voor tijd was de strijd definitief beslist. Een schot van RKDEO’s Hidde Colle vanaf de naamlijn werd niet goed verwerkt door Scheveningse doelman Derishawn Semwell. Hij liet de bal los en deze verdween tussen zijn handen richting eigen doel: 4-1. Het vijfde doelpunt van Nootdorp was alleen voor de statistieken belangrijk. Robin Zwaan reageerde goed op een lange bal van Emre Cicik. De Scheveningse verdediging kreeg buitenspel, maar scheidsrechter Van Dis liet doorspelen en de eindstand van 5-1 was een feit.

FC’s-Gravenzande O23 – Quick O23

Quick was de betere ploeg, maar stond bij rust slechts met een bescheiden 0-1 voorsprong. Boris van de Wiel kon scoren met een bal van Anwar Ouled Lhaj Amar. In de tweede helft voerde Quick het spel op en eindigde met een score van 0-3. Van der Wiel scoorde ook het tweede doelpunt uit een strafschop, waarna Alex Verhage er 0-3 van maakte. De Westlandse formatie van coach Davy van Vliet kwam na een hoekschop dankzij Ray Bredero terug van 1-3. Het laatste woord was voor Quick. Boris van der Wiel scoorde met zijn derde doelpunt de finale 1-4.