PEC Zwolle zet matige reeks voort met gelijkspel tegen FC Volendam

PEC Zwolle zette de teleurstellende reeks voort met een gelijkspel tegen FC Volendam. Ondanks hun dominantie bleef de ploeg van coach Johnny Jansen, met drie afgekeurde doelpunten, in eigen stadion op 1-1 steken tegen de laatst geplaatste ploeg in de Eredivisie.

Davy van den Berg maakte tien minuten na rust met een prachtige vrije trap de 1-0 voor de thuisploeg, maar Damon Mirani kopte Volendam twintig minuten voor tijd binnen.

Door het gelijkspel blijft PEC Zwolle op de dertiende plaats staan ​​met 28 punten. Volendam heeft 14 punten, 7 punten minder dan nummer 16 RKC Waalwijk. Aan het einde van het seizoen is de zestiende plaats goed voor de promotie- en degradatie-play-offs.

PEC Zwolle, dat in de laatste vier wedstrijden slechts 1 punt had toegevoegd, kende een goede beginfase met een schot op de paal van Silvester van der Water en kansen voor Lennart Thy en Odysseus Velanas. In de laatste tien minuten voor rust kwam Van den Berg nog dichtbij en zag Thy een doelpunt afgekeurd worden.

Volendamse doelman Mio Backhaus redde na rust een schot van Filip Krastev, maar was kansloos na een vrije trap van Van den Bergh. Tolis Vellios zag hierna een doelpunt afgekeurd worden. Volendam, dat slechts enkele scoringskansen had gecreëerd, maakte in de zeventigste minuut gelijk. Doelman Jasper Schendelaar miste een hoekschop en Mirani kopte binnen. In de blessuretijd zag Vellios opnieuw een doelpunt afgekeurd worden.