O23 2B: Forum Sport wint derby tegen RKAVV, Quick verslaat FC Skillz

Quick blijft goed presteren in de top van de promotiestrijd na de overwinning op stadsrivaal FC Skillz. RKAVV kreeg een zware klap te verduren in de derby tegen Forum Sport. De Voorburgers waren met 2-0 de beste ploeg. SV Den Hoorn verloor van Nieuwerkerk.

Tekst: Roland van der Linden

SV Den Hoorn O23 – Nieuwerkerk O23

SV Den Hoorn speelde voor eigen publiek een uitstekende eerste helft en ging met een stand van 2-1 aan de thee. Kay Zhe van Es scoorde beide doelpunten voor de ploeg van coach Merijn Verdouw. In de tweede helft moest SV Den Hoorn de overwinning aan de concurrent laten. Nieuwerkerk pakte met twee doelpunten de 2-3 overwinning.

Quick (H) O23 – FC Skillz O23

De Haantjes begon niet goed aan de wedstrijd en FC Skillz profiteerde er al na drie minuten van. Kevin Adebesin maakte er 0-1 van. Het spel ging vervolgens heen en weer zonder kwaliteitsvoetbal. Na rust zette Quick meer druk op de bezoekers, maar FC Skillz kreeg twee grote kansen maar wist deze niet te verzilveren. De ploeg van coach Bas Toet bleef aandringen en Leandro Tantaro wist de gelijkmaker te scoren. De wedstrijd leek af te stevenen op een eindstand van 1-1, maar Ted Kuijt scoorde vlak voor tijd de 2-1 op aangeven van Benjamin Boers.

O23 Sportforum – RKAVV O23

De thuisploeg kon in de beginfase goed spelen onder de hoge druk van RKAVV. De grootste dreiging kwam echter van RKAVV, maar de Leidschendamse ploeg kon de zeer gefocuste doelman Bhor Grötzinger niet overwinnen. Een prachtige combinatie in de twaalfde minuut zorgde ervoor dat Forum Sport via Ayoub El Yaagoubi op 1-0 scoorde. Met gedisciplineerd spel duwde Forum Sport RKAVV steeds verder achterop, maar de stand bleef 1-0.

Ook na de thee domineerde de ploeg van Rodny Caster de wedstrijd, al had RKAVV meer balbezit. Met intelligent spel wist Juan Sebastián Navia Romero de stand op 2-0 te brengen. Forum Sport speelde de wedstrijd daarna gecontroleerd uit en stond op de vijfde plaats, twee punten achter RKAVV.