In beeld: zwakke WVF verliest van DOS Kampen

Na de ruime overwinning van vorige week op stadsgenoot SVI stond de WVF zaterdag tegen DOS Kampen weer een belangrijke wedstrijd op het programma. WVF had voor aanvang van de wedstrijd 25 punten behaald in 13 wedstrijden, terwijl DOS Kampen ook 25 punten had behaald in 15 wedstrijden. Daarom is de wedstrijd cruciaal voor beide teams om volledig deel te nemen aan de bovenste regionen van de competitie.

Onder leiding van scheidsrechter Delphin de Graag vond de aftrap plaats onder een prachtige lentezon op sportcentrum De Maten in Kampen. Beide ploegen kennen elkaar goed, wat de eerste minuten voor beide ploegen lastig maakte. DOS Kampen beschikt over een team dat fysiek sterk, snel is en er niet voor terugdeinst om af en toe een misdrijf te plegen. WVF heeft zichtbaar moeite met de manier van voetballen van DOS Kampen en WVF komt er niet overheen.

In de 14e minuut kwam DOS Kampen uiteindelijk op voorsprong dankzij de ervaren Allan Bakker, die er 1-0 van maakte voor de thuisploeg. In de daaropvolgende minuten kon WVF niet voetballen onder de druk van DOS Kampen en in de 32e minuut scoorde DOS Kampen opnieuw. Een voorzet vanaf de rechterkant van het veld wordt makkelijk gekopt door Ayoub Lakhloufi, waardoor de stand 2-0 wordt voor de thuisploeg. Een kleine drie minuten later wordt WVF opnieuw geraakt, de verdediging staat niet goed en WVF komt met 3-0 achter.

WVF beter in tweede helft
In de rust besluit coach Jacob Grooten dat er iets moet gebeuren. Bas Koenen, Max Goudbeek, Jamiro Oortwijn en Julian Reuvekamp worden vervangen door Hessel Berends, Job Goudbeek, Twan Rens en Joeri Mensink, in de hoop iets te kunnen forceren.

Het spel van WVF verbetert in de tweede helft. DOS Kampen kan de wedstrijd echter eenvoudig uitspelen dankzij de ruime voorsprong. WVF wordt dreigender, maar creëert heel weinig en een vroeg aansluitingsdoel wordt niet bereikt. In de 67e minuut maakte DOS Kampen zelfs de 4-0 na een uitglijder van Jesper Schuurman, waardoor Vincent Huisman zijn tweede van de middag binnen kon schieten en de eindstand op het scorebord zette.

Samenvattend kan worden geconcludeerd dat WVF vandaag flink ondermaats heeft gepresteerd en goed in de spiegel moet kijken voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag. Vervolgens speelt WVF om 14.30 uur thuis tegen FC Horst, dat op de 6e plaats staat met 1 punt minder dan WVF. WVF zal iets anders moeten doen dan wat ze tegen DOS Kampen deden.

Door: Henri Zuidberg