Feyenoord V1 zit in een stijgende lijn; PEC Zwolle ruim verslagen (4-0)

Feyenoord V1 zet de stijgende lijn van de afgelopen weken voort. Vandaag won de ploeg van Jessica Torny thuis met mooie cijfers van PEC Zwolle: 4-0. Met de overwinning verwijdert Feyenoord V1 zich van de laatste plaatsen en begint zich beetje bij beetje te positioneren in de middenmoot van de Azerion Women’s Eredivisie.

In de beginfase van de wedstrijd in Varkenoord hadden de Rotterdammers het lastig. PEC Zwolle kreeg goede kansen. Zo kwam Bo van Egmond in botsing met doelman Oliwia Szymczak en werden pogingen van Naomi Hilhorst en Van Egmond van de lijn gehaald. Waar PEC Zwolle verzuimde de leiding te nemen, sloeg Feyenoord toe. Romée van de Lavoir maakte tegen alle verwachtingen in de stand 1-0. Kort daarna kreeg de ploeg van Jessica Torny een tegenslag te verwerken met het terugtrekken van aanvaller Jada Conijnenberg. In het restant van de eerste helft bleef PEC Zwolle druk uitoefenen, maar Szymczak speelde net als in voorgaande wedstrijden een uitstekende wedstrijd.

In de tweede helft nam Feyenoord het initiatief en nam nog verder afstand van de Zwolse ploeg. Ella Van Kerkhoven, afgelopen winter overgekomen van Genk, maakte na ruim een ​​uur spelen de 2-0, om even later het derde doelpunt van Rotterdam te scoren. Voor Van Kerkhoven waren het zijn eerste doelpunten in het rood-wit shirt. PEC Zwolle vocht zich terug en de vrije trap van Sterre Kroezen belandde op de lat. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd scoorde Feyenoord opnieuw. Esmee de Graaf scoorde 4-0 en verzekerde zich daarmee van een mooie en geflatteerde overwinning.

Scoreverloop:
10′ 1-0 Romée van de Lavoir
66′ 2-0 Ella Van Kerkhoven
71′ 3-0 Ella Van Kerkhoven
89′ 4-0 Esmée de Graaf

Feyenoord-opstelling: Szymczak, Pijnenburg (74′ Van Bentem), Verspaget, Obispo, Brandau (54′ Van Kerkhoven), Henry (46′ De Graaf), Koga, Folkertsma, Van de Lavoir (74′ Van de Ven), Conijnberg (19′ Van der Sluijs), Koopman

Opstelling PEC Zwolle: Tijink, Dijsselhof, Lindner, Pruim, Walk, Kemper (72′ Van Vugt), Te Wierik (46′ Kroezen), Buikema, Hilhorst (78′ Maatman), Van Egmond, Zuidberg (78′ Udink)