Feyenoord boekt mooie zege op PEC Zwolle, Van…

Feyenoord heeft zondag een ruime overwinning geboekt in de Azerion Women’s Eredivisie. De Rotterdammers versloegen PEC Zwolle met 4-0.

PEC Zwolle kreeg meteen goede kansen in Varkenoord. Bo van Egmond kwam in botsing met doelman Oliwia Szymczak en Naomi Hilhorst zag haar poging van de lijn verdwijnen. Vijf minuten later ketste Celainy Obispo het schot van Van Egmond over de doellijn. Toen gebeurde het aan de andere kant. Romée van de Lavoir maakte de stand 1-0.

Feyenoord kreeg daarna een tegenslag. Aanvaller Jada Conijnberg moest vanwege een blessure vertrekken. Daarna liet PEC Zwolle zich zien, maar Szymczak bleef uitstekend spelen. In de tweede helft won Feyenoord afstand, al zag de ploeg ook Justine Brandau geblesseerd ten onder gaan.

Winteraanwinst Ella Van Kerkhoven maakte na ruim een ​​uur spelen de 2-0 en vijf minuten later scoorde de Belgische spits ook haar tweede doelpunt. Dit betekent dat Van Kerkhoven helemaal opnieuw naar Rotterdam terugkeert. PEC Zwolle werd gevaarlijk toen Sterre Kroezen uit een vrije trap op de lat raakte. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd was de stand 4-0. Esmee de Graaf kwam tussenbeide en Feyenoord won met ruime marge.

Scoreverloop:
10′ 1-0
Romea del Lavoir
66′ 2-0 Ella Van Kerkhoven
71′ 3-0 Ella Van Kerkhoven
89′ 4-0 Esmée de Graaf

Feyenoord-opstelling: Szymczak, Pijnenburg (74′ Van Bentem), Verspaget, Obispo, Brandau (54′ Van Kerkhoven), Henry (46′ De Graaf), Koga, Folkertsma, Van de Lavoir (74′ Van de Ven), Conijnberg (19′ Van der Sluijs), Koopman

Opstelling PEC Zwolle: Tijink, Dijsselhof, Lindner, Pruim, Walk, Kemper (72′ Van Vugt), Te Wierik (46′ Kroezen), Buikema, Hilhorst (78′ Maatman), Van Egmond, Zuidberg (78′ Udink)