FC Volendam verdient een punt in Zwolle

PEC Zwolle, dat al drie keer op rij had verloren, zag in Volendam (al acht wedstrijden zonder winst) de ideale tegenstander om uit de negatieve spiraal van drie nederlagen op rij te komen. Het bleek trots.

Dat Volendam bijna een uur op resultaat kon wachten, had vooral te maken met het gebrek aan daadkracht bij het afwerken bij de thuisclub. Silvester van der Water kon de bezoekers al binnen twee minuten in rouw brengen, maar ook Thy, Velanas en Van Pol benutten de kansen achteloos of vonden doelman Mio Backhaus op hun pad. Terwijl het doelpunt van Thy werd afgekeurd wegens buitenspel.

Volendam zonder Vecino, Cox, Mbuyamba, Le Roux, Twigt en topscorer Mühren, die thuisbleef vanwege het overlijden van zijn vriend Ramon Visser, kon dit in de tegenaanval tot tweemaal toe tegenwerken. Voor rust was Semedo slechts een vingertop verwijderd van een voorzet van Ould-Chikh. Na de pauze slaagde hij er na een intelligent spel niet in om de bal achter doelman Schendelaar terug te krijgen.

Brian Plat duelt in de lucht met Lennart Thy van PEC Zwolle.© Foto ANP/Bart Stoutjesdijk

Met een prachtige vrije trap leek Davy van den Berg uiteindelijk het duel te beslissen. Maar ook na de 1-0 bleef PEC kansen verspelen en werd een nieuw doelpunt, dit keer van invaller Vellios, afgekeurd.

Volendam kon dus de hoop behouden. Het was geen toeval dat aanvoerder Damon Mirani, naast Backhaus een van de weinige Volendamse spelers die een voorzet kreeg, uit een hoekschop de gelijkmaker scoorde. En dat was het dan, want in de extra tijd werd voor de derde keer een Zwols doelpunt, eveneens van Vellios, afgekeurd.

PEC Zwolle-FC Volendam 1-1. 55. Van den Berg 1-0, 70. Mirani 1-1.

PEC-Zwolle: verkrachter; Van Polen, Kersten, Lam, Mac Nulty (57. De Rooij); El Azzouzi, Velanas, Van den Berg; Van der Water (57. Vellios), Thy, Krastev (79. Reijnders).

FC Volendam: achterhuis; Payne (84. Johnson), Benamar (65. Karim), Mirani, Flint, Plat; De Haan, Maulun (79. Van Driel); Ould-Chikh, Semedo (84. Hoeve), stand.