FC Volendam vecht voor een gelijkspel in Zwolle

PEC Zwolle – FC Volendam: 1 – 1 (0 – 0)

10 maart 2024 / Eredivisie

FC Volendam boekte opnieuw een goed resultaat in Zwolle. In Overijssel werd de stand 1 – 1. Davy van den Berg opende in de tweede helft de score met een vrije trap. Damon Mirani stelde met zijn doelpunt de eindstand veilig. Hij scoorde de bal uit een hoekschop.

Voor de inwoners van Volendam in Zwolle was dit meteen een schok. De thuisploeg raakte na twee minuten voetbal de paal via Silvester van der Water. Dit moment schudde FC Volendam meteen wakker. Ze begonnen meteen wat beter aan de wedstrijd en probeerden ook de bal aan te vallen. Het was echter de thuisploeg die een tweede goede kans kreeg. Na tien minuten voetbal was het opnieuw Van der Water met een goede kans. Nu sloeg hij de bal uit de rebound over het doel van Mio. Kort daarna moest Mio zelf een schot van Odiseo Velanas redden.

De eerste kans voor FC Volendam ontstond na 25 minuten voetbal. Bilal Ould-Chikh probeerde het een keer van een afstandje. Zijn poging had weinig kracht en bereikte niet het doel van doelman Jasper Schendelaar. Direct daarna deed zich opnieuw een goede kans voor. Ould-Chikh probeerde spits Vivaldo vanaf de zijkant te bereiken, maar zijn voorzet was te scherp. Hierdoor kon de glijdende spits de bal niet bereiken.

Halverwege de brilpositie.

Na een mooi minuutje applaus voor de deze week overleden Ramon Visser, waaraan ook het publiek van PEC Zwolle meedeed, was het Davy van den Berg die een goede kans kreeg voor de thuisploeg. Zijn schot van zo’n twintig meter vloog naast het doel. Kort daarna ontsnapte de ploeg van Regillio Simons opnieuw, toen het doelpunt van Lennart Thy werd afgekeurd wegens buitenspel. In de eerste helft was er geen gevaar meer en dus was de logische stand bij rust 0 – 0.

De tweede helft kwam enkele minuten op gang, maar na vijf minuten was het Mio die opnieuw moest ingrijpen. Filip Krastev dwong de doelman tot redding. Aan de andere kant moest ook de doelman ingrijpen. Vivaldo ontving de bal vanaf de zijkant, opende, maar zag Schendelaar redden. Booth’s rebound werd gered door een verdedigend been.

Nauwkeurig vanuit de hoek

Tien minuten na rust verdween het eerste doelpunt van het scorebord. Van den Berg schoot krachtig een vrije trap op de kruising. Kort daarna was de thuisploeg opnieuw gevaarlijk uit een scrimmage. Dit keer was het Damon Mirani die de bal op de doellijn wist te draaien. Bram van Polen probeerde vervolgens uit een daaropvolgende hoekschop te scoren. Zijn poging mislukte. FC Volendam had het lastig na het eerste doelpunt. Dat was duidelijk.

Twintig minuten voor tijd kreeg FC Volendam nog een kans. Schendelaar miste de bal bij een hoekschop, maar twee Volendamse spelers gleden uit. Het was een treffer uit een corner die volgde. Schendelaar miste opnieuw de bal, maar nu kon Mirani wel scoren. 1 – 1. Nu werd PEC Zwolle verrast met het doelpunt. Ineens verloor de thuisploeg meer de bal en probeerden de Volendammers vaker uit de wedstrijd te komen. Booth kreeg nog een kans om te schieten, maar Schendelaar kon eenvoudig redding brengen.

In de slotfase bleven beide teams op zoek naar de overwinning. Anouar El Azzouzi probeerde het één keer voor PEC Zwolle met een vallende bal, maar zijn schot ging naast. FC Volendam ontsnapte in blessuretijd opnieuw, toen een doelpunt van invaller Tolis Velios werd afgekeurd. Voor de Volendammers betekende dit uiteindelijk weer een punt: 1 – 1 in Zwolle.

AZ-huis

Volgende week speelt FC Volendam thuis tegen AZ. De derby tegen Alkmaarders begint zondag om 12.15 uur in het Kras Stadion.

Scoren progressie

55’Davy van den Berg 1-0
70’Damon Mirani 1 – 1

PEC-Zwolle: Jasper Schendelaar; Bram van Polen, Sam Kersten, Thomas Lam, Anselmo García McNulty (57. Kaj de Rooij); Anouar El Azzouzi, Filip Krastev (79. Eliano Reijnders), Odiseo Velanas; Silvester van der Water, Lennart Thy, Davy van den Berg (57. Tolis Vellios).

FC Volendam: Mio Backhaus; Déron Payne (84. Quincy Hoeve), Damon Mirani, Josh Flint, Brian Plat; Benaissa Benamar (65. Safouane Karim), Milan de Haan, Robin Maulun (79. Bram van Driel); Bilal Ould-Chikh, Vivaldo Semedo (84. Darius Johnson), Zach Booth.

Tekst: Rick Sinnige
Foto’s: Fred Rotgans