Drie afgekeurde doelpunten helpen FC Volendam gelijkspel tegen PEC Zwolle

10 maart 2024, 18:01

Volendam

NH Nieuws – Stephan Brandhorst

Wonder boven wonder pakte FC Volendam een ​​punt tegen PEC Zwolle. Driemaal zag hij een doelpunt afgekeurd worden. Uiteindelijk werd het 1-1 gelijkspel in Zwolle.

Bij FC Volendam startte Deron Payne voor het eerst sinds oktober als rechtsback. Brian Plat werd vanwege de afwezigheid van George Cox naar de linksback verplaatst. Robert Mühren zat vanwege privéomstandigheden niet bij de selectie. Zijn vriend Ramon Visser, assistent-trainer van RKAV Volendam, overleed deze week op 35-jarige leeftijd. Daarom klonk er in de 35e minuut applaus vanaf de stadiontribunes.

Al na 1 minuut en 35 seconden kon Volendam opgelucht ademhalen. Silvester van der Water kreeg een strafschop in de omgeving en raakte de paal. Ook Lennart Thy was dicht bij een doelpunt voor PEC Zwolle. Aanvallend kon Volendam niet veel terrein openen. Vivaldo Semedo kwam een ​​teen te kort na een voorzet van Ould-Chikh. Vlak voor rust leek PEC op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Thy werd afgekeurd wegens buitenspel.

Kanonskogel

Volendam kwam beter uit de kleedkamer en creëerde meteen de eerste kans. Semedo draaide zich slim om en zag zijn schot gered worden door Jasper Schendelaar. Ondanks goede bedoelingen bleef Volendam achter. Davy van den Berg knalde een vrije trap op de lat, waardoor doelman Mio Backhaus kansloos bleef; 1-0.

De thuisploeg rook bloed na het eerste doelpunt. Volendam overleefde een gevaarlijk moment voor eigen doel doordat Mirani de bal op de eigen doelman schoot. Even later werd het doelpunt van Vellios afgekeurd. We moesten even wachten op PEC, maar in de 70e minuut maakte Mirani zijn ploeg gelijk. Bij een hoekschop werd hij na een fout van Schendelaar gealarmeerd en scoorde hij 1-1.

Naar het einde toe ging het vooral om het afremmen van de ploeg van Simons. PEC Zwolle ging meerdere malen goed, maar de afwerking was onnauwkeurig. In de 92e minuut leek de Volendamse verdediging alsnog in te storten, toen Vellios de bal op ontoegankelijke wijze binnenschoot. Maar voor de derde keer werd een doelpunt tegen Zwolle afgekeurd.

Opstelling FC Volendam: achterhuis; Payne (Payne/83), Benamar (Karim/70), Mirani, Flint, Plat; De Haan, Maulun (Van Driel/75), Booth, Ould-Chikh, Semedo (Hoeve/83).