Dames PEC Zwolle verliest in Rotterdam

PEC Zwolle Vrouwen heeft zondagmiddag een zware nederlaag geleden. De Blauwvingers verloren in Varkenoord met 4-0 van Feyenoord Vrouwen, dat veel effectiever was dan de Zwolse ploeg.

Gemiste kansen

PEC Zwolle Vrouwen begon uitstekend aan de wedstrijd en dat leidde bijna tot een snelle voorsprong. In de derde minuut kwam Bo van Egmond doelman Oliwia Szymczak tegen na een fraaie pass van Naomi Hilhorst. In de rebound zag Hilhorst zelf vlak voor de lijn een weddenschap omvallen. Een paar minuten later waren de Zwolse ploegen opnieuw heel dicht bij een doelpunt. Van Egmond schoot de bal tussen de palen door op aangeven van Zoë Zuidberg, maar Celainy Obispo stopte het schot op de doellijn. Aan de andere kant van het veld werd de eerste grote kans benut door Feyenoord Vrouwen. Romeé van de Lavoir leidde zijn ploeg tegen alle verwachtingen in naar 1-0. De thuisploeg werd na het eerste doelpunt sterker en dat zorgde ook voor een fase waarin de Blauwvingers nauwelijks gevaarlijk werden. In de slotfase van de eerste helft viel Nayomi Buikema tweemaal het vijandelijke doel aan, maar beide keren had Szymczak een reactie.

grote nederlaag

PEC Zwolle Vrouwen vertrok na rust met veel moed op zoek naar de gelijkmaker. Het team slaagde er echter niet in om zo gevaarlijk te worden als in het eerste bedrijf. Feyenoord Vrouwen wist de eerste grote kans te benutten. Dit keer was het Ella van Kerkhoven die de bal wist af te werken. De Belg had na dit doelpunt niet veel tijd nodig om er 3-0 van te maken. Dit bleek de uiteindelijke beslissing van de wedstrijd te zijn. Een kwartier voor tijd was Sterre Kroezen met een prachtige vrije trap heel dicht bij het eredoel toen hij zijn schot via de lat zag ontploffen. De uiteindelijke uitslag ging ook naar de thuisploeg. Oud-Blauwvinger Esmee de Graaf zette de eindstand op 4-0. Kortom een ​​middag om snel te vergeten vanuit het perspectief van Zwolle.

Feyenoord Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen 4-0 (1-0)