Amstelveen Heemraad klimt naar de derde plaats en behaalt zijn vierde overwinning op rij

11 maart 2024 om 10:07 uur

Voetbal

AMSTELVEEN Amstelveen won zaterdag de derde wedstrijd op rij in de derde divisie van het zaterdagvoetbal. In de uitwedstrijd tegen DWS in Amsterdam behaalde de ploeg een 1-2 overwinning. Amstelveen moest het vanwege schorsingen, blessures en ziektes zonder 5 kernspelers doen, maar wist toch te winnen. Bij rust stond Amstelveen al op een 1-0-voorsprong dankzij een snelle goal van Zakaria Madrane en in de tweede helft verdubbelde invaller Tycho Spanjer de score. Drie minuten voor tijd gaf Razak Ourodam de Amsterdammers hoop door de 1-2 te scoren, maar DWS kon niet opschuiven.

De wedstrijd begon onrustig met veel hoge ballen, ongecontroleerde acties en veel balverlies aan beide kanten. Na tien minuten kwam Amstelveen op voorsprong. Jesper van Eijk passeerde de vrije Zakaria Madrane en Madrane rondde koel af. Hij liet DWS-doelman Tim Kruise kansloos. Tot aan de rust waren er voor beide ploegen geen kansen meer, al was Amstelveen iets beter.

In de tweede helft was de stand met nog een kwartier te gaan 0-2. Tijdens een aanval bereikte de bal via Max Boonstoppel Dwayne Wondel. Hij draaide zich om en Tycho Spanjer speelde soepel zijn op maat gemaakte cross-field pass.

DWS zocht naar het doelpunt en kreeg het uiteindelijk. Jonathan Platte versloeg twee Amstelveense verdedigers en zijn voorzet kon worden afgemaakt door de geheel onafhankelijke Razak Ourodam. Hope was terug bij DWS. Maar Amstelveen speelde de wedstrijd met grote volwassenheid en de uiteindelijke 1-2 overwinning was dik verdiend.

Dankzij de uitslag steeg Amstelveen naar de derde plaats en staat in de tweede helft met 12 op 4 eerste. Zaterdag speelt Amstelveen de thuisderby tegen nummer twee AMVJ, en de week daarop de uitwedstrijd tegen koploper Legmeervogels.