3e klasse B: Wilhelmus benadert de leider, DWO haalt hem in

In de doelpuntrijke uitwedstrijd tegen HMSH pakte Wilhelmus in de tweede helft de overwinning en de titel. Hekkensluiter DWO won zijn vijfde wedstrijd dit seizoen. De overwinning op de KMD betekent dat er veel mogelijkheden zijn om terug te keren naar de rechtshandhaving.

Tekst: Roland van der Linden | Foto’s: Marcel Kouwenhoven en Ron Heinen (vervolg later)

DWO-KMD

De eerste helft begon krampachtig in Zoetermeer. Na bijna een kwartier spelen kreeg KMD een rode kaart en bleef met tien man op het veld staan. Zeven minuten later dacht DWO de 1-0 te kunnen maken, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Kort daarna kreeg ook DWO een rode kaart en was de balans op het veld hersteld. De rust werd bereikt met een 0-0 stand. De wedstrijd leek af te stevenen op een eindstand van 0-0, maar zes minuten voor tijd besliste DWO de wedstrijd in hun voordeel: 1-0. (Foto’s: Marcel Kouwenhoven)

HMSH – Guillermo

Wilhelmus leek na twee doelpunten voor rust en een doelpunt na de herstart een makkelijke overwinning te boeken op HMSH. HMSH hergroepeerde zich en kwam meteen weer in de wedstrijd. Rodensio Frederik (2x) en Harun Yüngül maakten er 3-3 van. Uiteindelijk behaalde Wilhelmus een 3-4 overwinning. Cedric Aké (2x), Noah Saridjojo en Sandro Veugelers leidden Wasps naar de overwinning en de tweede helft van de titel.

Maximale snelheid – PGS/BIRD

De wedstrijd tussen Full Speed ​​en de bezoekers uit Den Haag eindigde zoals hij was begonnen. Dankzij het 0-0 gelijkspel behield Full Speed ​​een voorsprong van één punt op de laatste DWO.

Laakkwartier – Concordia

In de twintigste minuut opende Laakkwartier de score dankzij Faouzi Baaziz. Even later kreeg Laakkwartier-speler Carston Martijn zijn tweede gele kaart en moest vertrekken. Scheidsrechter Fonseca besloot een bedenktijd in te voeren. Na een korte pauze werd de wedstrijd hervat en kon Concordia dankzij een doelpunt van Tijs Sneek op voorsprong komen: 1-1. Kort voor rust nam Laakkwartier opnieuw de leiding. Een bal van Mitchell Wehrmann werd door Hamza Boukhari afgemaakt: 2-1. In de tweede helft maakte Laakkwartier na enkele kansen de 3-1 dankzij een doelpunt van Karam Boukhari. Rens Sandell bracht de stand terug naar 3-2, maar Concordia kon een nederlaag niet meer voorkomen.