2e divisie D: Oliveo speelt opnieuw gelijk, Verburch verliest na een lange winning streak

Oliveo en Verburch kwamen zaterdag in actie. Oliveo, de ploeg van coach Willem van der Smit, was op bezoek bij HBSS in Schiedam. Bij Schiebroek confronteerde Verburch Neptunus.

Tekst: Marlon-taal

HBSS – Oliveo

De wedstrijd begon goed voor Oliveo. In de eerste helft wist de ploeg van Pijnacker het eerste doelpunt van de middag te scoren. Gerald Lagrand zette de bal tegen de touwen met een pass van Julian Stolk. 0-1. Dit was tevens de rustpositie. Lange tijd leek het erop dat Oliveo had gewonnen, maar kort voor tijd kwam de thuisploeg gelijk: 1-1. Na negentig minuten was dit ook het eindresultaat.

Neptunus-Schiebroek-Verburch

Verburch begon sterk aan de wedstrijd en kwam al na vijf minuten op voorsprong. Vince van der Knaap (foto) zag zijn schot in het doel belanden: 0-1. Lang kon de ploeg van Poeldijk de voorsprong niet vasthouden, want tien minuten later wist de thuisploeg te scoren: 1-1. Het spel van Verburch verbeterde niet en dat zorgde ervoor dat Neptunus tien minuten voor rust nog een doelpunt kon scoren: 2-1. Het was de thuisploeg die ook in de tweede helft bleef domineren. Verburch creëerde weinig kansen. Met nog ruim tien minuten te gaan nam de thuisploeg de beslissing: 3-1. Verburch kwam in blessuretijd terug van 3-2, maar kon een nederlaag niet voorkomen.