1e klasse C: VELO behaalt moeizame overwinning op SV Den Hoorn

De wedstrijden tussen VELO en SV Den Hoorn zijn niet altijd goed, maar wel meer dan spannend waarbij beide ploegen strijden voor de overwinning. Thuis won VELO in de verlenging met 2-1 en ook deze wedstrijd werd in blessuretijd beslist met 1-2 en wederom in het voordeel van VELO.

Tekst: Luis de Carta | Foto’s: Aad van der Knaap

VELO kampt nog met wat blessures en ook SV Den Hoorn mist een sleutelspeler, vooral Robin Zwartjes. Andere spelers staan, met wederom een ​​uitstekende wedstrijd van Tim Bos (O23) op VELO, op en zorgen voor wederom een ​​spannende wedstrijd met kansen voor beide partijen.

Met de wind in het voordeel nam SV Den Hoorn het initiatief met doelpogingen van Remo de Vroege en Tjebbe Baggerman, maar VELO-doelman Deniz Pamuk wist zijn doel schoon te houden. In de zestiende minuut volgde een snelle VELO-tegenaanval waarin Abel Dries, met assist van Joey Kouters, met een krappe schuiver in de hoek de stand op 0-1 maakte. Daarna was het weer SV Den Hoorn, dat de aanval wilde ingaan met diverse scoringskansen voor Joey Stoel, Dylan Spaans, Remo de Vroege en Rayen Clemensia, maar óf het juiste doelpunt ontbrak óf doelman Deniz Pamuk stond steeds op de goede plek. Er zullen dus tot aan de rust geen wijzigingen in de stand plaatsvinden.

In de tweede helft, toen Lars de Jong Abel Dries verving, namen de gastheren opnieuw het initiatief met een doelpoging van Rens de Vreede, maar zijn schot ging naast het doel. Op minuut zestig vond de tweede wissel plaats in VELO, waarbij Emiel Rours Erik Letsch verving. Met een corner en een assist van Emiel Rours waren er scoringskansen voor Rens de Vries en Lars de Jong, zonder succes, en ook Mike Das zag zijn kopbal na een corner van Joey Kouters over het doel gaan. Aan de andere kant was SV Den Hoorn via Dylan Spaans, Joey Stoel en Remo de Vroege opnieuw gevaarlijk, maar het gelijkspel bleef (nog) uit. VELO kreeg rond de zeventigste minuut opnieuw een grote kans om de score te verdubbelen, maar Rens de Vries zag zijn kopbal gered worden door doelman Erwin van der Windt.

Een kwartier voor tijd verving Bas van Dommelen Rick Das en keerde Rens de Vries terug naar zijn gebruikelijke positie in de verdediging. Een paar minuten later leek VELO op koers om het tweede doelpunt te scoren dat het einde van de wedstrijd kon betekenen. Na een steekpass van Mike Das over de verdediging kopte Joey Kouters alleen richting de Hoornse doelman, maar tot ieders verbazing ging zijn schot slechts over het doel.

Dit gaf SV Den Hoorn de moed om tot een positief resultaat te komen. De druk op het doel van VELO nam toe, met soms gevaarlijke situaties tot gevolg, maar de verdediging bleef intact en ook doelman Deniz Pamuk toonde zijn kwaliteiten. Joran ter Schiphorst en Bram Zwinkels vervingen Joey Kouters en Vince van Egmond. VELO moest echter vier minuten voor tijd opgeven toen Chiaro Camarda met een prachtige vrije trap op de rand van het strafschopgebied de gelijkmaker scoorde: 1-1. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar in de verlenging was het VELO die dankzij de laatste wisselspelers de drie punten pakte. Een schot van Bram Zwinkels werd halverwege gered door doelman Erwin van der Windt, waarna de oplettende Joran ter Schiphorst zijn ploeg met een kopbal een 2-1 overwinning bezorgde. Daarna volgden nog enkele spannende minuten, maar na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Gommans was er grote vreugde bij VELO en uiteraard grote teleurstelling bij SV Den Hoorn.

Aanstaande zaterdag speelt VELO thuis tegen FC Skillz, die als eerste promovendus ruimschoots presteert in deze competitie. FC Skillz won uit huis met 4-2, dus VELO zal niet alleen wraak willen nemen, maar ook een positief vervolg willen geven aan de overwinning op SV Den Hoorn.