4I: VOW verliest in de derby tegen Mariahout; FC Uden verslaat VESTA ’19 – Uden Advertising | Weekblad Udens

Voetbal
142 keer gelezen

Mariahout en FC Uden stonden afgelopen zondag tegenover elkaar en strijden beiden om de tweede seizoenstitel.
Vanavond speelden beide teams inhaalwedstrijden. Mariahout versloeg VOW met 3-1 en FC Uden won met nipt: 0-1 op bezoek bij SSA VESTA ’19. Mariahout Nu winnen ze de periode bijna met een voorsprong van drie punten op WEC en FC Uden.

Mariahout na onderbreking door stroomstoring “in brand”
In Mariahout verliep de wedstrijd het eerste halfuur “op hoog tempo”. Beide teams gunden elkaar geen pauze met de bal, wat het spel bemoeilijkte. Mariahout kreeg de beste kansen, maar VOW raakte ook één keer de paal. Na ruim een ​​half uur viel het licht.
op vrijwel het gehele sportpark en in de eetkamer. Redder in nood was een nabijgelegen elektricien die ervoor zorgde dat de wedstrijd na een half uur vertraging door kon gaan. Mariahout was na de onderbreking scherper en wist voor rust nog twee keer te scoren dankzij Tim Barten en een echte schoonheid van Chiel van Wanrooij, die de bal met een run vanaf 25 meter in het midden liet verdwijnen. De scheidsrechter floot voor de rust, maar door de eerdere onderbreking ging de wedstrijd direct door.
Mariahout verdedigde de voorsprong en VOW kon hem niet overwinnen. In de slotfase volgde direct een rode kaart voor een VOW-verdediger omdat hij een doorgebroken speler vasthield. VOW wist de stand terug te brengen naar 2-1, maar in de laatste seconden maakte Mariahout de klus af: 3-1.

FC Uden verslaat VESTA op een lastig veld
In een weinig opbouwend schouwspel was FC Uden de terechte winnaar. Opnieuw vormde het veld van Ravenstein voor beide ploegen het grootste obstakel om goed voetbal te spelen. Tim van Schadewijk wist in de 70e minuut het net te vinden, ook Van Schadewijk raakte zelf de paal. FC Uden moet hopen dat Mariahout een fout maakt als ze een kans willen maken in de tweede helft.