Hardinxveld-Giessendam Dames Rivertrotters kwamen tekort tegen DAS – Het Kompas Hardinxveld-Giessendam

5 maart 2024 om 15:24 uur

Basketbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM River Trotters Dames 1 speelde zaterdag thuis tegen DAS Dames 1 uit Delft. In een eerdere wedstrijd in Delft wonnen de dames van Hardinxveld de wedstrijd nipt na een spectaculaire comeback. Het was een spannende wedstrijd, maar dit keer verloor de ploeg met 39-45.

De ploeg van Oudcomb begon sterk met een driehonkslag van Marion en doelpunten van Jovana. Hierna was de verdediging een beetje een puinhoop, waardoor DAS meerdere malen kon scoren. De eerste periode eindigde met een kleine achterstand, 9-12. In de tweede periode wisten de River Trotters zich snel te herstellen. We speelden ons eigen aanvallende spel, wat tot meerdere goede resultaten leidde. Verdedigend loonde het harde werk, waarbij River Trotters met twee punten achterstand de rust inging.

DE TIJD IS OP

De derde helft begon minder intens, wat al na een paar minuten leidde tot een achterstand van zeven punten. Na een time-out van coaches Davor en Rudy werd de draad weer opgepakt en met scores van onder meer Karin werd de achterstand gecorrigeerd waardoor het vierde kwart met een stand van 34-34 kon worden ingezet.

DRIE PUNTEN

In het laatste kwart konden we lang opletten, totdat DAS met een reeks opeenvolgende scores 6 punten wist te scoren. Scores van Joëlla en Marjoleine zorgden er vervolgens voor dat het verschil werd teruggebracht tot drie punten. Helaas lukte het met nog anderhalve minuut en nog veel werk te gaan niet meer om die drie punten bij te tellen, wat leidde tot het verlies van de wedstrijd. Eindstand 39-45.

Op zaterdag 16 maart spelen de dames River Trotters om 20.00 uur hun volgende thuiswedstrijd in sporthal De Wielewaal.