Halvering Maan Cup: BSC’68 schakelt SV Loosduinen uit, Wilhelmus verslaat Full Speed

In het voetbaltoernooi Haaglanden om de Half Moon Cup was de BSC’68 in sportpak Madestein te sterk voor SV Loosduinen. Wilhelmus is de volgende rivaal van de Benthuizen-club. Full Speed ​​werd met 2-3 verslagen door de ploeg van coach Piet Gelauff jr.

Tekst: Roland van der Linden

SV Loosduinen – BSC’68

In een mooie wedstrijd stond de BSC’68 in Madestein tegenover een felle rivaal, in de SV Loosduinen van coach Ronald Paats. Na een kwartier stond BSC’68 met 0-1 voor. Lody Dijkhuizen kon de score openen met een voorzet van Lucas Plag. Halverwege de eerste helft wist SV Loosduinen dankzij Bart Ruwaard de stand gelijk te trekken: 1-1.

Na de thee heeft BSC’68 een aantal conversies gedaan die goed uitpakten. De club uit Benthuizen begon in een hoger tempo te spelen en kreeg kansen om te scoren. Ook SV Loosduinen kreeg kansen tijdens de overgang. De situatie bleef spannend en in de slotfase pakte BSC’68 de overwinning. Hoekschop vanaf rechts die Thijs de Ruiter op de tweede paal kopte voor de ploeg van de coach Abdullah Sari (foto): 1-2.

Op volle snelheid – Wilhelmus

In Delft stonden zijn medeconcurrenten Full Speed ​​en Wilhelmus tegenover elkaar in de arena. Bij rust stonden de ploegen nog 1-1 gelijk, maar na negentig minuten voetbal bleek Wilhelmus, die veel kansen verspeelde, de betere ploeg.

De Voorburgers wonnen de wedstrijd met 2-3 dankzij doelpunten van Noah Saridjojo en Brandon Poncin (2x). Namens Full Speed ​​schoot Yannick Willems in de eerste helft de bal vanaf een afstand van veertig meter over doelman Wilhelmus. Jacco Wevers scoorde vlak voor tijd de 2-3 voor de Delftenaren.