VV Berkum valt krachtig aan in TVC ’28

Zwolle – VV Berkum versloeg TVC ’28 in Tubbergen met 2-6 en kwam voor de tweede week op rij terug na een 2-0 achterstand. De Zwolse ploeg herstelde zich goed en dicteerde het spel voor de rest van de wedstrijd.

“We raakten niet in paniek na die snelle 2-0, we toonden veerkracht en karakter”, aldus Berkum-coach Eduard Lindeboom. “Ook nu hebben we de zaken niet veranderd met aanvallende veranderingen, maar met de basiself.”

Onhoudbaar

Berkum zag in de eerste minuut een goede kans verdwijnen, Vince van den Anker mikte naast en werd direct gepakt. TVC-linksbuiten Mart Groothuis versloeg de Zwolse verdediging, waarna Sam Holsink scoorde: 1-0. Een paar minuten later gebeurde het opnieuw. Niek Staarink krulde een vrije trap over de Berkumse muur, waarna Jelle Leenders schitterend kopte en er 2-0 van maakte. Berkum dreigde te worden ontslagen, maar herstelde zich. Na een kwartier won sterke speler Boaz Rahajaan de bal en stuurde Vince van den Anker op pad.

De linksbuiten uit Zwolle versloeg zijn rivaal volledig en scoorde uit een hoekschop de 2-1. Na een half uur kwamen de bezoekers dichterbij. Van den Anker lanceerde Lars Miedema en de Berkum-aanvaller, die in deze wedstrijd in uitstekende vorm verkeerde, scoorde beslissend voor de 2-2. Berkum leek voor rust zelfs op voorsprong te komen, maar doelman Wouter Goos en de TVC-lat voorkwamen dit.

Uitstel van executie

Dit resulteerde echter in uitstel van executie, want direct na de reset viel Berkum opnieuw aan. Nick Kleen vloog over rechts naar beneden, waarna Miedema er 2-3 van kon maken. De doelman van Goos voorkwam verdere schade door een schot van Van den Anker af te buigen, maar moest in de 54e minuut opnieuw capituleren. Na een aanval van Miedema maakte Kleen, met hulp van de toen nog weinig overtuigende doelman van TVC, er 2-4 van op de flank. scorebord. Na een uur werd alles nog pijnlijker voor de plaatselijke club. Aanvankelijk kon Berkum een ​​hoekschop afweren, maar de Zwolse aanvoerder Marc van der Meulen scoorde na de rebound: 2-5.

Na het uur volgde echter een grote tegenslag voor de bezoekers. Alex van Hoesel sloeg Niek Staarink tijdens een uitzwaai in het gezicht, wat hem een ​​rode kaart opleverde voor Zwolle. Het overwicht van de thuisclub duurde echter niet lang, want kort daarna kreeg Mart Groothuis zijn tweede gele kaart en kon ook vertrekken.

TVC probeerde nog iets aan het tegenvallende resultaat te doen, maar had pech met kopballen van Leenders. De Tukkers moesten in de finale zelfs nog een doelpunt tegenhouden. Miedema stuurde Kleen weg en hij rondde meesterlijk af: 2-6. Dit gaf Berkum-coach Lindeboom de kans nieuwe krachten in te zetten, waarbij jong talent Daan van der Veer zijn debuut maakte in de hoofdmacht van Zwolle. Met dit indrukwekkende en, op de eerste 10 minuten na, zeer verdiende en monsterlijke resultaat heeft Berkum zich stevig gevestigd op de vijfde plaats in de 4e divisie D.

TVC ’28-Berkum, 2 maart 2024

Eindstand: 2-6 (2-2)
Scheidsrechter: Franklin Berg
Doelpunten: 3. Sam Holsink (1-0), 11. Jelle Leenders (2-0), 15. Vince van den Anker (2-1), 27. Lars Miedema (2-2), 48. Miedema (2- 3), 54. Nick Kleen (2-4), 59. Marc van der Meulen (2-5), 85. Kleen (2-6)
Rode kaarten: Alex van Hoesel (Berkum), Mart Groothuis (TVC ’28, 2 x geel)

Berkum line-up: Huib Veurink, Alex van Hoesel, Boaz Rahajaan, Dennis Horstman, Marc van der Meulen (88. Daan van der Veer), Björn Bakker, Lars van Gerner (75. Dean Vreugdenhil), Mike van Ekeren, Nick Kleen, Lars Miedema (88. Jens Hutten), Vince van den Anker (70. Derk Fuller)

TVC ’28 programmering: Wouter Goos, Mick Schlepper (73. Stef Roelofs), Wessel Hofste, Jelle Leenders, Jeffrey Huizinga (58. Daan Geerts), Mart Groothuis, Stefan Huiskes (58. Stef Snijders), Niek Staarink, Koen Leemhuis, Marijn Frons, Sam Holsink