Oldeholtpade verliest van Sellingen, die net als de thuisploeg midden op tafel staat

Afgelopen weekend was Oldeholtpade gastheer van Sellingen. Oldeholtpade ontbeerde echte vastberadenheid in de kansen die ze kregen en werd in de tweede helft verslagen door een zeer twijfelachtige beslissing van de matige scheidsrechter Schram (0-4). Door deze vierde nederlaag op rij zijn de mannen van coach Theo Los in grote problemen gekomen.

Oldeholtpade kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar het schot van Emiel de Vries na een goede combinatie met Syas Verhoef ging een meter van het doel. Sellingen rommelde niet, hij speelde lange tijd alles met overijverige aanvallers en, gecombineerd met een uitstekende competitieve mentaliteit, bleek deze speelstijl zeer succesvol. Sellingen vertrouwde veel op hoge voorzetten voor het doel, maar dit leverde in de beginfase geen enkel gevaar op. Oldeholtpade begon vanmiddag aan de wedstrijd zonder de geblesseerde aanvoerder Rudie de Vries, zijn vervanger was Syas Verhoef. Na ruim een ​​kwartier probeerde Mark de Vries te scoren na een hoekschop van Syas Verhoef, maar doelman Marnick Klamer wist het schot te stoppen. Na twintig minuten leken de bezoekers voor het eerst gevaarlijk, maar Bjorn de Roo kon een goede voorzet van Ian de Vreeze niet in doel zetten. Aan de andere kant was Syas Verhoef dicht bij het eerste doelpunt, maar zijn kopbal na een goede verlenging van Mark de Vries belandde op de lat. Even later werd een middelmatige bal van achteren door de bezoekers onderschept door Mark de Vries, die vervolgens Emiel de Vries wegstuurde en na zijn voorzet vergat Marius de Vries te pushen, waardoor hij deze kans miste. Een minuut later kregen de bezoekers via Arjan Heeres een grote kans, maar hij schoot naast doelman, oog in oog met doelman Christian Weijs. Het bleef voor beide partijen ingewikkeld, maar na ruim een ​​half uur kwamen de gasten op voorsprong. Joshua Verhoef kopte een bal slecht binnen en belandde voor de voeten van Bjorn de Roo, die de bal knap in de hoek zette (0-1). Een tegenvaller voor de thuisclub, die daarna meer druk zette op de bezoekende goal, maar tot aan de rust bleven grote kansen uit.

Laatste klap met rode kaart

Het eerste gevaar na rust kwam van de bezoekers, maar het schot van Ian de Vreeze uit een korte corner werd van richting veranderd door doelman Weijs. Even later kwamen de bezoekers in gevaar dankzij Arjan Heeres, maar Dani Roersma wist het gevaar te bezweren met een uitstekende slide. Na ruim een ​​uur verving Peter de Vries Jesper Fischer op Oldeholtpade. Na 65 minuten werd een gevaarlijk schot van Arjan Heeres door een gastspeler via de tweede paal binnengekopt, maar Hilco Krikke kon de bal met de borst op de lijn tegenhouden, maar scheidsrechter Schram dacht een handbal te zien. Ondanks hevige protesten bleef scheidsrechter Schram bij zijn beslissing en kende Krikke een penalty en ook een rode kaart toe. Een twijfelachtige beslissing, maar dat kon de gasten uiteraard niets schelen en Machiel Buining pakte het cadeautje uit (0-2). Direct daarna verving Marcel Logchies Joshua Verhoef bij Oldeholtpade. Hierdoor kregen de bezoekers meer ruimte en kort na de 0-2 volgde de 0-3 stand met een doelpunt van Corne Prins. Na een stom balverlies in de verdediging ging de bal hard over vanaf links en Prins maakte er 0-3 van. De blauwhemden hadden het vertrouwen verloren en in de 73e minuut stond het na een verdedigende fout 0-4 en nu was Ian de Vreeze de doelpuntenmaker. Wouter de Vries en Niek Zeinstra vervingen vervolgens Mark de Vries en Dani Roersma bij Oldeholtpade. Oldeholtpade deed er in de slotfase alles aan om een ​​eredoelpunt te scoren, maar dat lukte niet en daarmee was de vierde nederlaag op rij een feit. Oldeholtpade bevindt zich nu met meerdere clubs in een grote degradatiestrijd en zal nu snel punten moeten pakken om overeind te blijven. Vanaf volgende week als mensen bij Forward langskomen, vanaf 14.30 uur.