FC Twente blijft nog steviger op de derde plaats staan

Sport

FC Twente heeft voor de tweede keer dit seizoen twee uitwedstrijden op rij gewonnen. De ploeg van coach Joseph Oosting versloeg zaterdag Vitesse met 2-1 in Arnhem. In de vorige uitwedstrijd won Twente van Excelsior met 0-3 in Rotterdam.

Enschede – De eerste keer dat FC Twente dit seizoen twee uitwedstrijden op rij won, was aan het begin van de competitie, toen het Almere City (1-4) en FC Volendam (0-3) versloeg.
In Arnhem was FC Twente in de eerste 35 minuten meesterlijk. Ricky van Wolfswinkel maakte er in de 4e minuut nog 0-1 van voordat het publiek Theo Bos hulde wilde brengen na een gesmoorde aanval op links via Gijs Smal en Michel Vlap. Van Wolfswinkel had ook meerdere keren de 0-2 in de schoen, maar de spits haalde de trekker niet over. Pas in de 36e minuut werd Vitesse voor het eerst gevaarlijk, maar doelman Przemyslaw Tyton, die de geblesseerde Lars Unnerstall verving, redde het schot van Mexx Meerdink. Kort voor rust maakte Vitesse er 1-1 van toen Robin Pröpper na een reeks acties van Hadj Moussa de bal in eigen doel schoot. Mees Hilgers, die uitstekend speelde, vertrok geblesseerd en werd vervangen door Max Bruns. Aan het begin van de tweede helft vervaagde Twente en kwam Vitesse op voorsprong. Oosting wisselde in de 63e minuut drie spelers: Myron Boadu, Mitchell van Bergen en Youri Regeer vervingen Sem Steijn, Daan Rots en Mathias Kjölö. Twente herstelde zich, maar Kacper Kozlowski schoot alsnog tegen de paal. Het winnende doelpunt kwam van Joshua Brenet na een dribbel van Vlap. “We lieten ze er een wedstrijd van maken”, zei Pröpper tegen de camera’s. ”We hadden er 2-0 en 3-0 van moeten maken. We hebben Vitesse de kans gegeven om het ons lastig te maken.” Van Wolfswinkel: “Als ik bovenaan had gestaan, had ik er daar drie gehad.” Brenet: “Het was lastig. We moesten hem van een afstandje zoeken. Als je deze wedstrijd wint, weet je dat dat goed is voor de kwalificatie.” Oosting: “Na de wissels gaat de wedstrijd onze kant op. Gelukkig hebben wij gewonnen.”

FC Twente staat na 24 speelrondes in de Premier League op de derde plaats en mag daarmee door naar de voorfase van de Champions League, met 50 punten. Het verschil met nummer twee Feyenoord is kleiner dan met nummer vier AZ. Feyenoord heeft 56 punten, zes meer dan Twente, en AZ heeft 43 punten, zeven minder dan Twente. FC Twente speelt zaterdag 9 maart thuis tegen Sparta, dat tiende staat met 30 punten. Sparta speelde zaterdag thuis met 1-1 gelijk tegen AZ.