Voetbalrecensie van afgelopen weekend: al het nieuws uit Delft

Algemeen

DELFT – Afgelopen weekend traden weer veel regionale clubs op. In het Vlaardingse programma kende Vitesse Delft een lastige uitwedstrijd tegen koploper CION. Verder speelde DHC een echte derby tegen Oliveo in Pijnacker en zocht Nootdorp op eigen veld naar een broodnodige overwinning.

Vitesse-Delft
De ploeg van coach Ronald Hes won vorig jaar op 18 november voor het laatst en hoopt inmiddels al zes wedstrijden op een overwinning. Vorige week speelde de ploeg op eigen veld met 0-0 gelijk tegen VFC en afgelopen zaterdag trokken ze naar Vlaardingen voor de uitwedstrijd tegen koploper CION. In de eerste helft wist Vitesse goed stand te houden en zelfs meerdere kansen te creëren. Al na tien minuten in de tweede helft kwam de thuisploeg al op een 1-0 voorsprong. Een paar minuten later lag de bal weer in het net en was de stand 2-0 voor CION. De thuisploeg gaf deze voorsprong niet uit handen, waardoor Vitesse Delft met 2-0 verloor en achtste blijft in de tweede divisie D.

DHC
De uitwedstrijd tegen Oliveo stond op het DHC-programma. Beide teams ontmoetten elkaar vorig jaar in Delft en de wedstrijd eindigde in een spannend 0-0 gelijkspel. De ploeg van Wim Baggerman en Burak Uyar begon sterk aan de wedstrijd en leek dankzij Angelo Groen zelfs op voorsprong te komen, maar helaas voor DHC werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Vervolgens scoorde geen van beide ploegen in de eerste helft en stond de stand bij rust 0-0. Zo’n tien minuten na rust kwam Oliveo dankzij Brouwer op een 1-0 voorsprong en moest DHC hem achtervolgen. Een kwartier voor tijd kwamen de Delftse club dichterbij met een doelpunt van Kubilay van Oosten. Beide ploegen kwamen hierna niet verder en daardoor werden de punten gedeeld met een eindstand van 1-1.

Nootdorp
Voor Nootdorp stond een thuiswedstrijd tegen Den Hoorn op het programma. Nootdorp staat nog steeds op de laatste plaats en heeft de punten dus hard nodig. Voor deze wedstrijd bedroeg het verschil tussen beide ploegen maar liefst 12 punten. Nootdorp werd tijdens deze wedstrijd steeds beter en dat resulteerde in een fraaie 3-1 overwinning. Deze overwinning en de nederlaag van Die Haghe verkleinden het gat met Die Haghe tot vier punten. Aanstaande zaterdag kan Nootdorp op bezoek bij FC Skillz en Den Hoorn speelt VELO op eigen veld.