Rivertrotters mannen winnen na verlenging van BV Hoofddorp – Het Kompas Hardinxveld-Giessendam

4 maart 2024 om 14:51 uur

Basketbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM In een wedstrijd vol wendingen en intense momenten wisten de Rivertrotters uiteindelijk BV Hoofddorp te verslaan. Met een goede wedstrijdstart wist Rivertrotters snel op voorsprong te komen tegen Hoofddorp (11-25). Maar tijdens het tweede en derde kwart was er een probleem.

Hun spel werd gekenmerkt door onnauwkeurige passes, gemiste schoten en gebrek aan coördinatie, waardoor BV Hoofddorp de uitgelezen kans kreeg om weer in de wedstrijd te komen (einde derde kwart 51-52). BV Hoofddorp maakte van deze kans gebruik, waardoor zij een inhaalslag konden maken en de druk op de Rivertrotters konden vergroten.

De Rivertrotters maakten echter een opmerkelijke comeback in het vierde kwartaal. Ze keerden terug naar het spelniveau waarmee ze aan het spel begonnen, waarbij ze de eerdere onzorgvuldigheid achter zich lieten. Op een dramatisch moment dat de spanning van de wedstrijd tussen BV Hoofddorp en Rivertrotters tot een hoogtepunt bracht, was het Noël Rosa Mojica die in de laatste seconden van het laatste kwart de gelijkmaker scoorde (77-77). Deze cruciale score kwam er na een nauwkeurige en beslissende pass van teamgenoot Richard Maxwell.

Met hernieuwde focus en vastberadenheid domineerden ze de extra tijd en lieten zien waarom ze als een sterk team worden beschouwd. Hun vermogen om te herstellen van eerdere tegenslagen en beslissende punten te scoren wanneer het er toe deed, bleek cruciaal bij het veiligstellen van hun overwinning van 81-94. Gillian Boldewijn (29 punten), Leron Esajas (20 punten), Noel Rosa mojica (18 punten) en Kaya Lekatompessij (16 punten).

De volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 9 maart. De ploeg van OudComb neemt het thuis op tegen QSTA United uit Bemmel. Het begint om 20.00 uur in sporthal Wielewaal.