Sir Winston Cup: TAC’90 te sterk voor Wippolder in duel vol doelpunten

In groep H van het voetbaltoernooi Haaglanden om de Sir Winston Cup was TAC’90 gastheer van collega-concurrent Wippolder. TAC’90 nam al snel een ruime voorsprong, maar Wippolder kwam sterk terug. De ploeg van coach Arie van der Padt wist echter zegevierend het veld te verlaten: 4-2.

Tekst: Ton Beije

TAC’90 combineerde de eerste helft goed en met een Wippolder die niet goed begon, kwamen ze binnen een half uur op een 3-0 voorsprong. In de tiende minuut opende Yorick de Looff de score voor de Amsterdammers. Halverwege het eerste bedrijf Mo El Osrouti (foto) maakte er 2-0 van. Na bijna een half uur maakte dezelfde speler er ook nog 3-0 van. Het leek alsof de wedstrijd al vroeg gespeeld was.

Sterk

Na de pauze herstelde Wippolder zich sterk. Aan beide kanten werd vast personeel het veld in gestuurd en coach Mark Moen zag Wippolder terugkeren in de wedstrijd. Na een uur scoorde Berto de Vree de 3-1 en amper drie minuten later was ook De Vree verantwoordelijk voor de gelijkmaker: 3-2. Wippolder zocht naar de gelijkmaker, maar moest alert zijn toen er twee grote kansen verschenen voor TAC’90.

Ook de derde kans voor de lokale bevolking zorgde ervoor dat het 4-2 werd. Vijf minuten na de gelijkmaker bezorgde Mert Dogrusoz de ploeg van Van der Padt een 4-2-voorsprong. De bezoekers probeerden van alles, maar de gecreëerde kansen bleven uit. Zo werd het 4-2.