Trieste nederlaag voor BZSV tegen Achilles Enschede

HOOFDCOACH GOZUKELES VERLENGT CONTRACT

De heenwedstrijd tegen Achilles Enschede eind september eindigde met een ruime nederlaag voor de Borne-ploeg met 6-0. Daarom werden mensen gestimuleerd om intern betere resultaten te behalen. Dat bleek zaterdagmiddag al bij het openingssignaal. BZSV had niets te vrezen van Achilles en combineerde gelukkig. Ook in duels was hij feller en onderschepte bijna elke tweede bal. Na twintig minuten spelen kwamen de Blauwwiters op voorsprong. Joris Bouwmeister, teruggekeerd in de basiself, schoot met een krachtig diagonaal schot op doel.

Een kans

BZSV probeerde vervolgens de score te verdubbelen en kreeg daartoe dankzij Damian Somhorst en Luc Scheper meerdere malen de kans. Helaas misten zijn schoten het doel. Achilles bood er nog steeds heel weinig voor terug. In de hele eerste helft was er niet meer dan één kans. Die kans deed zich voor toen verdediger Emiel Konink zich verslikte in zijn verdedigende actie. Een Achilles-aanvaller had de bal om te schieten, maar Konink herstelde zich snel en kon het schot net genoeg afweren. Als gevolg daarvan raakte hij op een dwaalspoor. De ruststand was daardoor 1-0 in het voordeel van de Blauwwitters.

Bij rust zal BZSV zich zeker de wedstrijd van vorige week herinneren, toen ze in de tweede helft een schijnbaar zekere overwinning weggaven tegen SVV. Dit keer kwam de Bornse formatie sterk uit de kleedkamer. Achilles was iets helderder dan in de eerste helft, maar BZSV was er niet minder om. Achilles probeerde het meerdere keren met afstandsschoten, maar die waren een gemakkelijke prooi voor doelman Tom Markvoort. Met nog een klein kwartier te gaan was het gelijkspel voor Aquiles. Stefan Hanna kopte een goed genomen hoekschop binnen.

panna

Een paar minuten later kreeg BZSV een geweldige kans om weer op voorsprong te komen. Verdediger Emiel Konink was niet meer in topvorm. Daarom was hij uit noodzaak naar de voorgrond verplaatst. Daar onderschepte hij de bal en dribbelde met een panna langs zijn verdediger. Konink en Damian Somhorst stonden in een 2 tegen 1 tegenover de doelman. Waar Konink de bal opzij had moeten leggen op de volledig vrijstaande Somhorst, besloot hij zelf te schieten. Dat schot werd goed gered, waardoor de stand 1-1 bleef.

Tot overmaat van ramp kreeg BZSV in de 90e minuut een zeer twijfelachtige strafschop tegen: in een verdedigende actie blokkeerde linksback Casper Schiller eerst de bal, maar raakte vervolgens ook zijn tegenstander. De scheidsrechter trok zich niets aan van het contact van de bal en besloot de bal op de stip te leggen. Kapitein Job ter Horst wist wel raad met dit geschenk. Hij schoot de penalty overtuigend in de hoek en zette de eindstand op 1-2. De blauwwitters stonden wederom met lege handen en Achilles kreeg veel meer dan waar hij recht op had.

Coach Gozulkes en BZSV gaan samen verder

Het beste nieuws voor de Blues kwam zondag toen bekend werd dat het contract van coach Ali Gozukeles opnieuw met een jaar wordt verlengd. Dit betekent dat hij volgend seizoen voor het vijfde jaar op rij de leiding heeft over het eerste elftal. De Technische Commissie geeft aan zeer tevreden te zijn over de uitbreiding van de samenwerking. Gozukeles voegt eraan toe dat hij erg trots is om voor het vijfde jaar op rij met deze spelersgroep te mogen werken.

Aanstaande zaterdag speelt BZSV tegen de Blauwwitters bij Sportclub Rijssen. Deze altijd beladen wedstrijd begint om 14.30 uur. De uitslagen en agenda van de overige Borne sportclubs kunt u hier raadplegen sport plein.

© BorneBoeit. Onze artikelen en afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.