PEC Zwolle kijkt opnieuw neer na schokkende nederlaag

PEC Zwolle kan zich de rest van het seizoen opmaken voor de strijd om het voortbestaan ​​in de Eredivisie. De ploeg van Johnny Jansen werd verslagen door PSV (1-7).

In de eerste helft had de thuisploeg lang last van koploper Eindhoven. Met een minimale achterstand (1-2) ging PEC Zwolle de rust in, misschien toch nog hopend op meer. Dat gebeurde zeker niet, want de Zwolse ploeg werd de laatste 45 minuten vernederd. Bij de stand 1-7 blies Alex Bos op het fluitsignaal en telde de blessuretijd niet mee om PEC Zwolle van een nog grotere nederlaag te voorkomen.

‘Ze moeten bij elkaar blijven, dat is niet makkelijk. Dan is er enige frustratie. Je wilt herstellen, maar tegen zo’n team is dat lastig”, analyseerde Jansen na afloop. Davy van den Berg vertelt aan Stentor dat hij het gevoel had in een geweldige rondo terecht te zijn gekomen. “Ze zijn dus zo goed, dat ik denk dat ze zelfs Ik heb 80 procent, honderd gespeeld en dan lijkt het alsof je voor niets bent gekomen.” Dat is nooit de bedoeling. Deze nederlaag moet je als een man tegemoet treden.

Zondag staat PEC Zwolle tegenover SC Heerenveen, de uitwedstrijd in Fryslân begint om 14.30 uur.