FC Twente zoekt de tweede plaats na een makkelijke overwinning op Go Ahead Eagles

Twente had weinig te vrezen van de Eagles, die al snel op achterstand kwamen. Na ruim tien minuten scoorde Sem Steijn sterk na een fraaie pass van Joshua Brenet. Steijn zelf verhoogde nog voor rust de voorsprong (2-0).

In de tweede helft ging de ploeg van coach Joseph Oosting verder. Na bijna een uur spelen scoorde Brenet het derde doelpunt. De verdediger kopte een hoekschop van Michel Vlap goed binnen. Daarna deed Twente het rustig aan en speelde de wedstrijd rustig.

Twente bezet momenteel de derde plaats in de Eredivisie, 8 punten achter nummer 2 Feyenoord. De Rotterdammers wonnen met 2-0 van Almere City. PSV, dat zaterdagavond PEC Zwolle met 7-1 versloeg, voert de ranglijst aan met een voorsprong van 10 punten op Feyenoord.