PSV zet PEC Zwolle in verlegenheid met harde cijfers, Luuk de Jong nieuwe topscorer in de Eredivisie | nederlands voetbal

met filmpjePSV deed in Zwolle mooie zaken in de Eredivisie met een knappe overwinning op PEC Zwolle: 1-7. In aanloop naar de grote wedstrijd van volgende week tegen Feyenoord lieten de Eindhovenaren zien dat ze in topvorm zijn.

Rik Elfrink

Laatste update:
23:37

De ploeg van Peter Bosz scoorde nog voor rust en wist met twee kopballen tot scoren te komen. Johan Bakayoko en Luuk de Jong waren de doelpuntenmakers, na een voorzet van respectievelijk Sergiño Dest en Joey Veerman.

Hiermee leek de zaak snel opgelost, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd het nog spannender. Het zag er goed uit, omdat het eindresultaat de machtsverhoudingen goed weerspiegelde. Door een fout van Walter Benítez liep de stand kort voor rust op tot 1-2. Een schot van Eliano Reijnders zag hij niet. Benítez had de bal gemakkelijk kunnen hanteren, maar hij liet hem gemakkelijk los, waardoor het voordeel deels teniet werd gedaan.

PSV leek in de eerste helft op voorsprong te komen dankzij Isaac Babadi, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De Eindhovenaren lieten zich door die teleurstelling niet tegenhouden en speelden in de eerste helft ongekend voetbal. De nodige kansen werden verkwanseld en onder meer Hirving Lozano had zijn zinnen niet gezet. PEC kreeg weinig lucht en deed nauwelijks mee. Na het tegendoelpunt maakte PSV, mede dankzij De Jong, kort na rust snel de 1-3.

Dat doelpunt bracht meer rust in het spel van PSV, dat de aanval bleef zoeken. Na ruim een ​​uur assisteerde De Jong ook Bakayoko, die hard in het centrum schoot en er 1-4 van maakte. De Jong maakte zijn hattrick zelfs compleet met 1-5, 1-6 was een eigen doelpunt van PEC en ook invaller Ricardo Pepi scoorde zijn doelpunt met 1-7.

PSV heeft nu 65 punten in de Eredivisie en is nu na 23 wedstrijden (op basis van doelsaldo) de beste ploeg in de Eredivisie.