PSV verslaat PEC en blijft soeverein aan de top van de Eredivisie | PSV

PSV deed met een knappe overwinning uitstekende zaken in de Eredivisie in Zwolle. In aanloop naar de grote wedstrijd van volgende week tegen Feyenoord lieten de Eindhovenaren zien dat ze in topvorm zijn. De ploeg van Peter Bosz scoorde nog voor rust en wist met twee kopballen tot scoren te komen. Johan Bakayoko en Luuk de Jong waren de doelpuntenmakers, na een voorzet van respectievelijk Sergiño Dest en Joey Veerman.

Dolf van Aert, Rik Elfrink

Laatste update:
00:54

Fontein:
VAN

Hiermee leek de zaak snel opgelost, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd het nog spannender. Het was een mooi gezicht, want de eindstand (1-7) gaf de machtsverhoudingen goed weer. Door een fout van Walter Benítez liep de stand kort voor rust op tot 1-2. Een schot van Eliano Reijnders zag hij niet. Benítez had de bal gemakkelijk kunnen hanteren, maar hij liet hem gemakkelijk los, waardoor het voordeel deels teniet werd gedaan.

PSV leek in de eerste helft op voorsprong te komen dankzij Isaac Babadi, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De Eindhovenaren lieten zich door die teleurstelling niet tegenhouden en speelden in de eerste helft ongekend voetbal. De nodige kansen werden verkwanseld en onder meer Hirving Lozano had zijn zinnen niet gezet. PEC kreeg weinig lucht en deed nauwelijks mee. Na het tegendoelpunt maakte PSV, mede dankzij De Jong, kort na rust snel de 1-3.

Hattrick

Dat doelpunt bracht meer rust in het spel van PSV, dat de aanval bleef zoeken. De Jong was zeer tevreden met zijn doelpunten en is nu samen met Vangelis Pavlidis co-topscorer in de Premier League. Na ruim een ​​uur kreeg hij een assist voor Bakayoko, die hard in het centrum schoot en er 1-4 van maakte. De Jong maakte zijn hattrick compleet met 1-5, 1-6 was een eigen doelpunt van PEC en invaller Ricardo Pepi scoorde zijn doelpunt met 1-7.

PSV heeft nu 65 punten in de Eredivisie en is nu na 23 wedstrijden (op basis van doelsaldo) de beste ploeg in de Eredivisie.

Luuk de Jong scoorde een hattrick tegen PEC Zwolle.
Luuk de Jong scoorde een hattrick tegen PEC Zwolle. © Pro Shots / Niels Boersema

Blijf op de hoogte van het laatste sportnieuws via de Eindhovens Dagblad nieuwsbrief!

Wil je ook via andere kanalen op de hoogte blijven van het laatste PSV-nieuws? Welke kan! Het Eindhovens Dagblad heeft een WhatsApp-kanaal waarmee je het laatste PSV-nieuws direct op je telefoon kunt ontvangen. Klik op deze link om u te registreren.

Ontvang je nieuws liever per e-mail? Klik dan op deze link om je te abonneren op de dagelijkse sportnieuwsbrief van het Eindhovens Dagblad.