Koploper PSV boekt een knappe overwinning (1-7) bij PEC Zwolle

PSV won op overtuigende wijze de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle in de Eredivisie. De koploper was met maar liefst 7-1 te sterk. Voor het ongeslagen PSV was het de derde zege op rij in de competitie.

Johan Bakayoko zette PSV na een half uur op voorsprong. Kort daarna scoorde ook Luuk de Jong met een kopbal, uit een hoekschop van Joey Veerman. Zwolle keerde kort voor rust terug in de wedstrijd, toen PSV-doelman Walter Benítez een fout maakte op een schot van Eliano Reijnders (1-2).

PSV haalde na rust de spanning snel uit de wedstrijd. De Jong schoot in de 51e minuut van dichtbij binnen en ook Bakayoko scoorde na een uur spelen opnieuw (1-4). Het vijfde doelpunt van PSV werd gescoord door De Jong, die met 22 doelpunten al topscorer van de Eredivisie is. Sam Kersten legde de bal vervolgens in eigen doel en invaller Ricardo Pepi scoorde.

PSV heeft 13 punten voorsprong op Feyenoord, dat zondag een uitwedstrijd speelt tegen Almere City.