Trieste nederlaag thuis tegen FC Utrecht

Sport

FC Twente leed zondag de tweede thuisnederlaag tegen de ploeg van voormalig trainer Ron Jans. Omdat Twente de kansen niet benutte en Jens Toornstra een doelpunt maakte, verloor Twente met 0-1.

Enschede – Met een sfeervolle Vak P-campagne ter ere van het 33-jarig bestaan ​​begon het goed bij De Grolsch Veste, maar al snel werd duidelijk dat de thuisploeg moeite had de bezoekers onder controle te houden, die waar mogelijk hard aandrongen. Coach Joseph Oosting had Carel Eiting en Younes Taha als starters gekozen, die de zieke Daan Rots verving. Twente wist het wisselvallige Utrecht ternauwernood onder controle te krijgen. Jens Toornstra liet een goede kans onbenut, maar scoorde in de 29e minuut, na enige defensieve twijfels vanuit Twente, de stand op 0-1. Twente had echter bij rust “gewoon” op voorsprong moeten staan. Ricky van Wolfswinkel wist twee goede kansen niet te benutten en ook Sem Steijn slaagde er niet in de bal in het net van de keeper te plaatsen. Carel Eiting werkte goed weg, maar schoot daarna naast.
In de tweede helft had Twente Utrecht de leiding, maar merkwaardig genoeg leidde hun dominantie niet tot goede kansen. Invaller Myron Boadu leek met een trick de 1-1 te maken na een voorzet vanaf rechts van Steijn, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Robin Pröpper scoorde met een kopbal, maar Utrecht-doelman Mattijs Branderhorst weigerde te capituleren. Oosting blesseerde zijn twee verdedigers Gijs Smal en Joshua Brenet, die niet sterk speelden, maar de wissels leidden ook dit keer niet tot herstel. Mitchell van Bergen verving Taha, die in de eerste helft twee assists had kunnen geven als Steijn en Van Wolfswinkel hadden gescoord. In de verlenging kwam doelman Lars Unnerstall zelfs meerdere keren op voorsprong om de welverdiende gelijkmaker te scoren, maar ook dat had geen effect. “Wij zijn mensen en soms is er zo’n wedstrijd”, zei Oosting voor de camera. “Utrecht heeft een goed team. Maar ik denk dat als je meesterschap hebt, je samen veel meer kansen kunt creëren. Dat hebben wij niet gedaan.”

FC Twente speelt op speeldag 23 weer thuis. Aanstaande zondag om half vier is Go Ahead Eagles de tegenstander. De ploeg van coach René Hake won afgelopen weekend met 0-2 in Heerenveen en bezet de zesde plaats met 34 punten uit 22 wedstrijden. Twente blijft nummer drie met 44 punten uit 22 wedstrijden. Het verschil met nummer twee Feyenoord bedraagt ​​acht punten, de voorsprong met nummer vier AZ bedraagt ​​vijf punten en de voorsprong met nummer vijf Ajax bedraagt ​​acht punten.