Somas Activia verliest opnieuw van het felle VV Utrecht – Boxmeer Reclame | Maasdriehoek

Nog een sport
29 keer gelezen

SAN ANTONIO | Verrassing in poule B. Dat was het doel dat de dames van Somas Activia zichzelf hadden gesteld. Daarom keek men uit naar de eerste wedstrijd van groep B. VV Utrecht bleek te groot voor de Sint Anthonis-volleyballers: 0-3.

De selectie was volledig drop-down. Ook de geblesseerde Kim Verkerk en Carmen Aarns konden weer aan de bak. De rivaal was De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht, dezelfde ploeg die in de laatste wedstrijd van de competitie Somas Activia wist te ontmaskeren. De wedstrijd die Somas Activia vooraf als een gevecht typeerde, veranderde feitelijk in een gevecht. Maar niet tegen Utrecht maar tegen zichzelf. In de eerste set bleef de thuisploeg lange tijd achter op de gasten uit Utrecht, maar telkens als de ploeg van coach Michael Beugelsdijk kon aanvallen, faalden zij. Utrecht pakte de punten en kon de set eenvoudig uitspelen: 21-25. De tweede set verliep vrijwel hetzelfde als set 1, resulterend in een setverlies van 20-25. In de derde set leek het erop dat Somas Activia terug zou komen in de wedstrijd. Van 10-8 ging het echter naar 10-17, en een fase van de wedstrijd waarin Somas Activia naar de ondergrens zakte. De wedstrijd ging uit: 20-25.

Een kans om het doel te bereiken.
Het gevolg van de 0-3 nederlaag is dat Somas Activia zondag 25 februari de regionale derby tegen Peelpush in Meijel volop zal moeten benutten als het serieus wil meedoen in groep B. Het heeft nog alles in handen, maar nu is het noodzakelijk om wedstrijden te winnen. Dat zal niet eenvoudig zijn, maar Somas Activia heeft laten zien dat als iedereen op één lijn zit en een collectief vormt, dit zeker mogelijk is.