Omroep Flevoland – Sport – Almere City FC wint bij PEC Zwolle dankzij een fraaie goal van Robinet

Almere City FC zette op bezoek bij PEC Zwolle een grote stap richting het behouden van hun positie in de Eredivisie. In een wedstrijd waarin weinig te doen is, is een doelpunt van Thomas Ronbinet halverwege de tweede helft voldoende om drie belangrijke punten te scoren. Met 27 punten uit 22 wedstrijden staat Almere City op de tiende plaats.

Staatsgreep voor de Almeerders: eerste startplaats voor PSV-huurling Jason van Duiven. En Damian van Bruggen zit op de bank, Loic Mbe Soh speelt in zijn plaats. De kansen van Zwolle waren in de eerste helft gering. PEC had de bal, maar creëerde nauwelijks duidelijke kansen.

BROOD

De grootste kans kwam vlak voor rust voor Jason van Duiven. De PSV-huurder, die voor het eerst mocht starten, schoot over na ontvangst van de bal van Jochem Ritmeester van de Kamp. De middenvelder was niet egoïstisch, maar had het beter zelf kunnen proberen.

Robinet scoort
Ook in de tweede helft was het tellen van kansen niet moeilijk, want die waren er weer nauwelijks. De Almere-ers hielden de gelederen strak en kregen via Ritmeester van de Kamp een goede kans. Hij schoot echter recht op doelman Jasper Schendelaar, maar het resultaat bleef niet meer dan een hoekschop. Er waren ook gevaarlijke momenten van de kant van Zwolle, maar doelman Nordin Bakker hoefde nauwelijks moeite te doen.

BROOD

Lange tijd leek het erop dat de stand 0-0 stond, maar Thomas Robinet dacht daar anders over. Vanaf zo’n 25 meter schoot hij de bal in de lat, waardoor Almere op voorsprong kwam: 0-1. In de slotfase probeerde PEC de gelijkmaker te maken, maar grote kansen kreeg Almeers niet tegen. En dus hield het team van Alex Pastoor goed stand.