Ron Jans doet zijn oud-ploeg in Enschede pijn met een overwinning voor FC Utrecht

FC Utrecht won de wedstrijd in Enschede tegen nummer drie FC Twente met 0-1. De Utrechters waren al op een goede weg en zetten die voort in de Grolsch Veste. Hij scoorde in de eerste helft en dat bleek uiteindelijk genoeg voor de ploeg van coach Ron Jans.

Voor Ron Jans is dit een bijzondere wedstrijd, want voordat hij bij FC Utrecht ging werken, was de coach drie jaar lang landstopmanager bij FC Twente. Momenteel doen beide ploegen het behoorlijk goed in de Eredivisie. De ploeg uit Enschede staat op de derde plaats en behaalde in de laatste wedstrijd een knappe 0-3 overwinning tegen Excelsior. De Utrechters begonnen slecht aan de competitie, maar zijn nu op een goede manier geëindigd. Ze zijn de laatste zes wedstrijden ongeslagen en boekten vorige week een 4-0 overwinning tegen Fortuna Sittard.

Het artikel gaat verder onder de video.

In de eerste wedstrijdhelft duurde het lang voordat er echte kansen ontstonden, maar na twaalf minuten spelen kreeg Toornstra een grote kans, maar plaatste de bal naast het doel van FC Twente. Kort daarna kreeg Ricky van Wolfswinkel een goede kans, maar dankzij de goede prestatie van doelman Mattijs Branderhorst viel er geen doelpunt. De aanvaller kreeg daarna opnieuw een grote kans, maar scoorde ook niet. Toornstra van zijn kant benutte zijn tweede kans en maakte er 0-1 van voor FC Utrecht. Eerst ging de middenvelder over de bal, maar speelde daarna vrij en kon de bal in de linkerbenedenhoek schuiven.

FC Twente moest in de tweede helft op zoek gaan naar een doelpunt en daarom schakelden ze later in de tweede helft Myron Boadu in. De spits scoorde ook nog een doelpunt, maar hij stond in buitenspelpositie en daarom werd het doelpunt afgekeurd. De Enschedeërs probeerden nog meer kansen te creëren, maar echt gevaarlijk waren ze niet voor het Branderhorst-doelpunt. Ook FC Utrecht verzuimde een grote kans te creëren.

Ondanks een slotoffensief van FC Twente bleef de stand 0-1 en kan FC Utrecht opnieuw een overwinning bijschrijven. De ongeslagen streak van de Utrechters strekt zich nu uit tot zeven wedstrijden. De Tukkers zien AZ weer dichterbij komen en zouden nog verder achter Feyenoord kunnen komen te staan.