PEC Zwolle verloor op eigen veld

Zaterdagmiddag zag PEC Zwolle een einde komen aan de ongeslagen reeks van precies twee maanden. Thuis bleek Almere City het gelukkigst na een teleurstellende wedstrijd: 0-1.

Debuut Van der Water

Beide ploegen probeerden met alle goede bedoelingen een prima wedstrijd te spelen, maar de kansen bleken gering. Davy van den Berg was na een kleine tien minuten de eerste die op doel kon schieten, maar zag de bal gered worden door Nordin Bakker. Tien minuten later was de wedstrijd voorbij voor Kaj de Rooij, die geblesseerd het veld moest verlaten. De basisdebutant werd vervangen door een andere debutant: Silvester van der Water. In het restant van de eerste helft gebeurde er weinig. Vlak voor rust kreeg Jason van Duiven nog een goede kans, maar hij schoot ver over.

Doelpunt tegen

Ook de tweede helft begon traag. Alleen Jochem Ritmeester van de Kamp en Lennart Thy waren nog dicht bij een doelpunt, maar dat lukte niet. Een afstandsschot van Thomas Robinet ging erin en bleek het enige doelpunt van de avond. Zwolle, met Tolis Vellios als pinch hitter, probeerde de gelijkmaker te scoren, maar slaagde daar niet in. Sam Kersten scoorde bijna op aangeven van Thomas Lam, die goed kopte, maar ook hij verzuimde de bal te scoren.

PEC Zwolle – Almere City FC: 0-1 (0-0).

Openbaar: 13.714