Geen beste avond voor PEC Zwolle: ongeslagen streak komt ten einde en weer een speler geblesseerd | PEC Zwolle

Niet alleen komt er zaterdagmiddag tegen Almere City FC een einde aan de ongeslagen reeks van PEC Zwolle (0-1), maar de ploeg ziet ook nog een speler geblesseerd raken.

Twee teams die bekend staan ​​om hun gedisciplineerde spel. Zo kondigt PEC Zwolle-coach Johnny Jansen vrijdag de wedstrijd aan tussen zijn ploeg en Almere City en een dag later blijkt dat het geen leugen was.

Het resultaat? Een eerste helft waarin vrijwel niets gebeurt, behalve de pogingen van Eliano Reijnders en Davy van den Berg. Nordin Bakker raakt niet in paniek.

Vlak voor rust wordt Almere City gevaarlijk dankzij Jochem Ritmeester van de Kamp, waarna Jason van Duiven overschiet. Destijds moest Johnny Jansen noodgedwongen een wijziging doorvoeren na de blessure van Kaj de Rooij. De aanvaller maakt zijn basisdebuut bij het PEC, nadat hij na maandenlange knieblessures werd ontslagen bij NAC.

Zijnet

Na rust gebeurt er meer dan in de eerste helft, met een kans van Ritmeester van de Kamp die wordt tegengehouden door PEC-doelman Schendelaar. Even later krijgt Lennart Thy de kans de gastheren op voorsprong te zetten, maar zijn schot belandt in het zijnet.

Twintig minuten voor tijd opent Thomas Robinet de score met een afstandsschot: de bal belandt in de bovenhoek, Schendelaar is kansloos (0-1). Het wordt tijd dat PEC iets terug doet en daarom haalt Jansen supersub Tolis Vellios naar de ploeg. Zal het eindelijk de wedstrijd beslissen voor PEC?

De stad Almere is het meest bedreigend. Rajiv van la Parra komt gevaarlijk dicht bij het doel van Schendelaar, maar misbruikt de kans. Ook PEC verzuimde in de slotfase op doel te schieten, waardoor de statistiek op één blijft staan: het schot van Van den Berg in de eerste helft.

Het is van groot belang voor de partij.

Opstelling PEC Zwolle: verkrachter; Reijnders (78. Krastev), Kersten, Lam, Mac Nulty; El Azzouzi, Velanas, Van den Berg; Namli, Thy, De Rooij (20. Van der Water, 78. Vellios).