FC Ommen wordt te laat wakker in Zwolle-Noord » Vechtdal Centraal

Schudmoment voor FC Ommen Be Quick ’28 zet “het kanon” op zijn plaats.

ZWOLLE – Terug naar de vorige eeuw. Het jaar 82-83. Be Quick ’28 wordt kampioen in de klasse 3B. De eerste stap richting de top van het nationale amateurvoetbal. Gigantische passes volgden. Met “de oude dame” uit Zwolle ging het crescendo. In het seizoen 1996-1997 debuteerden ‘de blauwe vingers’ in de eerste divisie. In de top van het amateurvoetbal werd één keer de titel veroverd, een roemrucht moment. De degradatie vond plaats in het seizoen 2009-2010. De roodhemden degradeerden uit de hoofdklasse. De lift die naar beneden ging, stopte bij de tweede klas. Be Quick ’28 heeft jarenlang op dit niveau gereden. Aan het einde van vorig seizoen was er een tragisch dieptepunt. In de play-offs stuurde Den Ham de Zwolse ploeg naar de derde divisie. De ploeg van coach Kelvin Bonhof wil deze ‘fout’ zo snel mogelijk rechtzetten. Hun kampioensaspiraties zijn geen geheim en voorlopig zijn de ploegen van Zwolle-Noord op de goede weg.

De uitdaging voor FC Ommen ligt in de ambitie van Be Quick ’28. De ploeg van coach Mike Kelly leed een week eerder een ietwat wankele nederlaag tegen het worstelende DVC Dedemsvaart. Tja, dat is voetbal. Het beste team wint niet altijd. Meestal. Maar soms is de factor vorm, geluk, de bal op de paal, over de lat of een scheidsrechtersfout doorslaggevend. Houd moed: de strijd was verloren, niet de oorlog. Er is geen reden tot wanhoop. De realiteit is dat het Vechtdalteam het contact met de 3D-elite verloor en naar de wachtkamer werd gestuurd. Om onze ogen op de topposities gericht te houden en uit de ‘vlees- en viszone’ te komen, was het essentieel om te winnen. Ook voor de thuisploeg, die vol ambitie is en ongetwijfeld het balbezit van de koploper wil behouden. Cruciaal? Nog niet. Fascinerend? Zeker!

Nee niets. Nachten. Als het hulpeloze lammetje in de boeken liet de Vechtdalploeg zich verslaan. Alles ging één kant op richting het doel van Stefan Kortman, die zich niet hoefde te vervelen. Halverwege de wedstrijd stond de stand op 2-0, dankzij doelpunten van Thomas Stam en Nick Bisselink. De elf van Ommen konden helemaal niets opleggen. Aspergevoetbal: bleek, slap en levenloos. Een groep supporters besloot sinds de rust in het clubhuis te blijven. Voeg een geruststellend biertje toe. Het gaat vandaag niet gebeuren. De een voorspelde 4-0, de ander 6-0. Degenen die terugkeerden naar de rij waren verbaasd. Hé, heb ik mijn pillen ingenomen? Ben ik echt in de war? Nee, dat was het echt. Kelly was ontevreden, klaagde en stuurde het centrale verdedigingsduo Frank Merjenburgh en Robin Meijerink naar voren. Sturm en Drang! Oorlog van de zestiende. Het voorbeeld van puur opportunisme leek vruchten af ​​te werpen. FC Ommen kreeg weer kleur en deed weer mee. Ik heb kansen. De thuisploeg kwam meerdere malen ongeschonden uit de wedstrijd, maar haalde ongeschonden het einde. Jammer, maar ja, de wedstrijd was voor de rust verpest voor de bezoekers.

Kelly stuurde de volgende elf naar de Zwolse kunstkabouters: Stefan Kortman, Nick Runhart (69. Cas van Marum), Frank Merjenburgh, Robin Meijerink, Rens van de Wolfshaar (46. Noah van Dorsten), Jorn Hekman, Milan Pierik, Maarten Bel , Levi Mugabe (65. Floris Mensinga), Robbert-Jan Hamberg (65. Tim Ribberink) en Jesse de Lange.

3D Noord-stand: Be Quick ’28 14-32, Rouveen 14-29 (36-18), Vitesse ’63 14-29 (33-26), FC Meppel 14-26, ASC ’62 14-23, SVM Marknesse 13 -21, FC Ommen 14-21 (23-18), De Weide 14-21 (24-23), DESZ 14-18, Dedemsvaart 13-11 (18-33), Klazienaveen 13-11 (14-37), Elim 14-10 en DKB 13-1.

FC Ommen heeft zaterdag geen wedstrijdverplichting.

Verslag: Willem Lampe

0274113_FC_Ommen_-_Be_Quick_-_3.jpg FC Ommen-doelman Stefan Kortman moest voor rust hard werken in de wedstrijd tegen het Zwolse Be Quick ’28.
0274113_FC_Ommen_-_Be_Quick_-_1.jpg FC Ommen had voor rust niets in te brengen in de hoofdwedstrijd tegen Be Quick ’28.