Almere City wint het duel met directe concurrent PEC Zwolle | nederlands voetbal

Almere City behield drie punten uit de wedstrijd van zaterdagavond tegen directe concurrent PEC. In het Mac3Park stadion in Zwolle werd een saaie wedstrijd op afstand beslist: 0-1. Hiermee kwam een ​​einde aan de ongeslagen reeks van de thuisploeg in de competitie die sinds 9 december had geduurd.

PEC Zwolle kreeg al snel een tegenslag toen Kaj de Rooij in de 20e minuut vanwege een blessure moest vertrekken en werd vervangen door Silvester van der Water. Voor de speler uit Cambuur betekende dit zijn debuut in het PEC.

In Zwolle vielen er het eerste uur geen doelpunten, waar PEC en Almere moeite hadden om kansen te creëren. Direct na rust was Jochem Ritmeester van de Kamp gevaarlijk voor Almere, maar kwam in botsing met de vuisten van Jasper Schendelaar. De doelman had in de 69e minuut echter geen reactie op een schot van buiten het strafschopgebied van de Franse spits Thomas Robinet.

Teleurgestelde gezichten bij PEC Zwolle.
Teleurgestelde gezichten bij PEC Zwolle. © Professionele opname / Ron Baltus

In het restant van de wedstrijd werden er geen doelpunten meer gescoord, waardoor de ploeg van coach Alex Pastoor drie punten kon pakken en op gelijke hoogte kwam met PEC Zwolle in het klassement. Beide teams hebben 27 punten na 22 wedstrijden.

Volgende week staat er een zware wedstrijd op het programma voor zowel PEC als Almere City. Zwolle ontvangt koploper PSV, terwijl Almere bezoek krijgt van nummer twee Feyenoord.