Almere City houdt voor de negende keer de nul en wint dankzij Robinet in Zwolle – Voetbal International

Almere City boekte een belangrijke overwinning in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Thomas Robinet bezorgde Almere met een prachtig doelpunt de overwinning.

PEC Zwolle had net als andere Eredivisie-ploegen moeite met het spel van Almere City in de eerste helft. De bezoekers kregen in de eerste helft de grootste kans. Yoann Cathline gaf de bal na een goede actie aan Jochem Ritmeester van de Kamp. De middenvelder kon een uithaal maken, maar besloot deze door te geven aan Jason van Duiven en schoot hoog.

In de tweede helft waren beide ploegen even competitief. Lennart Thy was na een flinke lange bal van Thomas Lam dicht bij het eerste doelpunt, maar de Duitser schoot hard in het zijnet. Na ruim een ​​uur spelen kwam Almere City op voorsprong. Thomas Robinet stuurde de bal vanaf twintig meter prachtig in de bovenhoek, Jasper Schendelaar was kansloos.

Het lijkt erop dat u één of meerdere social media scripts op VI.nl heeft uitgeschakeld. Dit is de reden waarom sociale berichten en liveblogs niet worden geüpload.

Wijzig hier uw instellingen.

In het laatste kwartier van de wedstrijd zocht PEC naar de gelijkmaker, maar creëerde nauwelijks kansen. Almere City kreeg tijdens de overgang enkele kansen om de voorsprong te verdubbelen en was vooral gevaarlijk met de snelle Rajiv de La Parra. De 0-2 bleef uit en de situatie in Zwolle bleef spannend.

Almere City-doelman Nordin Bakker hield echter voor de negende keer dit seizoen de nul. De ploeg van Alex Pastoor klimt dankzij de overwinning naar de tiende plaats in de Eredivisie. Momenteel staat PEC negende met hetzelfde aantal punten, maar met een beter doelsaldo.