Fortuna Sittard boekt nipte overwinning op PEC Zwolle…

Fortuna Sittard staat in de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. In Zwolle won de ploeg van coach Roger Reijners met 1-2.

PEC Zwolle kreeg via Nayomi Buikema direct een grote kans. De middenvelder kopte de bal echter rechtstreeks naar doelman Diede Lemey. Twee minuten later lag de bal in het net van de andere partij. Charlotte Hulst was vrij en schoot van dichtbij.

Vervolgens kregen beide ploegen kansen, maar het doelpunt werd niet gevonden. Tien minuten voor het einde van de eerste helft leek Féli Delacauw er 0-2 van te maken. Het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In het tweede elftal kreeg PEC Zwolle twee goede kansen, maar de 1-1 viel niet.

In de 69e minuut was de stand 0-2. Tessa Wullaert was een schot in de roos. In het eindtoernooi werd alles spannend dankzij een doelpunt van Sophie van Vugt, maar PEC Zwolle kon de gelijkmaker niet scoren. Hierdoor bekeert Fortuna Sittard nog verder.

Scoreverloop:
9′ 0-1
Charlotte Hulst
69′ 0-2 Tessa Wullaert
81′ 1-2 Sophie van Vugt

Opstelling PEC Zwolle: Tijink, Weiman, Pruim, Lindner, Dijsselhof, Te Wierik (87′ Kerkhof), Buikema, Kemper (74′ Van Vugt), Zuidberg (46′ Udink), Kroezen (74′ Maatman), Van Egmond

Opstelling Fortuna Sittard: Lemey, Tuin, Moorrees, Van Diemen, Knol, Teulings, Antonsdóttir, Van Heeswijk, Hulst, Delacauw (90′ Huizenga), Wullaert